Hlavní obsah

Konečně povedený zápas, řekli po výhře v LM hokejisté Budějovic

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Byl to ten povedený zápas, který by měl České Budějovice zvednout a vyvést z krize. Po vítězství 5:2 v Lize mistrů nad Slovanem to říkali domácí hokejisté v budějovické kabině. „Snad to konečně přišlo, už jsme potřebovali takhle povedený duel. Nejen že jsme v něm proměňovali šance, ale dařilo se i herně,“ tvrdil útočník Ondřej Veselý.

Článek

„Vlastně od začátku jsme vedli, což mužstvo uklidnilo. Po rychlém gólu jsme si všichni začali víc věřit, nakonec z toho byl jeden z nejlepších výkonů v sezóně,“ dodával českobudějovický kapitán. „Potřebovali jsme zažít ten pocit vítězství a teď snad víme, jak se z té krize dostat,“ uvažoval Radek Duda.

„Možná jsme dokázali do toho utkání jít s čistější hlavou než při extralize, tam ale výhry potřebujeme snad ještě víc. Při tom slibném vývoji skóre jsme však přestali svírat hokejky tak křečovitě a začalo nám přát štěstí v koncovce,“ mínil autor vítězné branky Ivan Huml. „Od Dudy přišla krásně načasovaná přihrávka, obránci tam propadli a já si všimnul, že brankář Hovi chodí hrozně rychle na led, tak jsem střílel nahoru,“ přiblížil trefu v oslabení.

Útočník Michal Hudec si poprvé v životě hrál proti mateřskému klubu a svůj bleskový gól do sítě Slovanu označil za dárek ke středečním 29. narozeninám. „Hodně nás to nakoplo, i když pro mne to byl zvláštní pocit vidět mně dobře známe hráče na ledě proti sobě. Na Slovanu jsem vyrostl a s půlkou mančaftu ještě získával tituly,“ říkal slovenský reprezentant, jenž před třemi lety přišel z Bratislavy do Budějovic

„Obě mužstva byla v pozici, že se potřebovala chytit. Bohužel to dokázal soupeř, my udělali velké množství chyb,“ zalitoval trenér Slovanu Zdeno Cíger. „Snad jsme udělali první krok vzhůru,“ doufal domácí kouč Ernest Bokroš.

Reklama

Související témata: