Hlavní obsah

Curych - Linköping 4:3LM: Linköping prohrál v Curychu, Slavia bude ještě o postup bojovat

PRAHA

Při určité konstelaci mohli hokejisté Slavie Praha předčasně oslavit postup ze základní skupiny Ligy mistrů. Stačilo "pouze", aby Linköping vyhrál na ledě švýcarského Curychu. Jenže švédský vicemistr prohrál i svůj poslední zápas skupiny D 3:4. O vítězi skupiny, který postoupí do semifinále, tak rozhodne prosincový zápas mezi Slavií a Curychem v Praze.

Foto: www.championshockeyleague.com

Obránce Curychu Radoslav Suchý (vlevo) bojuje o puk s Johanem Franssonem z Linköpingu.

Článek

V osmnácté minutě sice Persson potrestal v přesilovce vyloučení domácího Forstera, ale už po minutě vyrovnal Sejna. V polovině zápasu pak Curych skóre otočil po brance Blindenbachera. Necelé tři minuty před druhou sirénou za hosty vyrovnal Jan Hlaváč, ale opět přišla blesková odpověď. Tentokrát skóroval Gardner v přesilové hře.

Hned na začátku třetí části přidal další branku domácí Bühler a tým českého kouče Slavomíra Lenera nestíhal. Snahu Linköpingu také komplikovala častá vyloučení, gól Sarava v závěru už na výhře Curychu nic nezměnil. Po zisku tří bodů ztrácejí ve skupině D na vedoucí Slavii jediný bod a o postupujícím do semifinále rozhodne až  poslední zápas 3. prosince v Praze. Tam by pak Curychu stačila i výhra v nájezdech.

Postup už si naopak po ruských týmech Ufě a Magnitogorsku zajistili i hokejisté týmu Blues Espoo. Finský tým porazil švýcarský Bern 2:1, když všechny branky padly už v první třetině. Vítěznou trefou byl nakonec gól Kellera ze šestnácté minuty.

Hokejová Liga mistrů:
Skupina A:Magnitogorsk - Kärpät Oulu 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Branky: 22. Bulin, 40. Birjukov (Marek), 59. Rolinek (Marek) - 42. Korpikari.
Skupina B:Espoo - Bern 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Branky: 7. Puustinen, 16. Keller - 1. Dubé.
Skupina C:Slovan Bratislava - HC Mountfield 5:3 (3:0, 0:0, 2:3)
1. Vaic, 15. Hujsa, 18. Döme, 55. Kukumberg, 60. Lažo - 45. Gulaš, 54. Huml, 54. Mertl.
Skupina D:Curych - Linköping 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
Branky: 19. Sejna, 33. Blindenbacher, 39. Gardner, 41. Bühler  - 18. Persson, 38. Hlaváč, 45. Saravo.

Reklama

Související témata: