Hlavní obsah

Jak na Rusy? Brankářské eso nechává Vůjtek v rukávu. Plekanec posílá vzkaz fanouškům!

Moskva/Praha

Těžší začátek mistrovství světa čeští hokejisté snad ani mít nemohli. Do turnaje dnes vstoupí zápasem proti Rusům a ve vyprodaném moskevském Ledovém paláci se budou snažit dostat je minimálně do nesnází.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jako by si Dominik Furch a Pavel Francouz (zády) losovali o to, kdo půjde do branky.

Článek

„Stojí proti nám tým, který odhalí naše schopnosti. Za sebe jsem ale rád, že začínáme s někým tak silným. Možná je pro nás výhoda, že Rusy potkáme hned zkraje, kdy na ně může být docela velký tlak. Pro nás se případnou porážkou svět nezboří, a kdyby se povedlo uhrát nějaký bodík, tak to bude jedině plus," prohlásil kouč Vladimír Vůjtek.

Hokejové MS v Moskvě - skupina A
Rusko - Česko (v 19:15 h, vysílá ČT Sport, on-line na Sport.cz)
Očekávaná sestava Česka: Furch (Francouz) – Jeřábek, Jordán, Šimek, Kolář, Kempný, Kundrátek – Pastrňák, Plekanec, Červenka – Řepík, Jan Kovář, Birner – Kašpar, Kousal, T. Zohorna – Jarůšek, Koukal, Sekáč.

Domácí v nové hale, vystavěné pro šampionát, prohráli čtyři z pěti utkání. „Mistrovství ale budou chtít začít vítězstvím. Určitě na nás vletí zostra, ale když odoláme a povede se první třetinu uhrát s dobrým skóre, soupeř zneklidní a máme šanci," věřil Vůjtek. Ten včera nahlásil na soupisku jen dva brankáře, šest obránců a devět útočníků. Ze 27členného kádru tak zůstává mimo zatím deset hráčů, ale ještě před dnešním zápasem mají být doplněni i Jarůšek, Koukal a Sekáč, aby mohli vytvořit čtvrtý útok.

Kdo však bude dnes nasazen z brankářského tandemu Furch, Francouz, to chce Vůjtek zveřejnit až bezprostředně před začátkem utkání. „Kluci už vědí, na čem jsou, ale v tom našem mlčení je i trochu taktiky. Byli bychom hloupí, kdybychom Rusům s předstihem ukázali, kdo bude chytat. Oba naše gólmany znají z KHL, takže by měli možnost se na ně lépe nachystat," vysvětlil Vůjtek.

Jak dopadne úvodní zápas českých hokejistů na MS proti Rusku?
Zvítězí domácí sborná
34 %
Vyhraje výběr trenéra Vůjtka
66 %
Celkem hlasovalo 14740 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články