Hlavní obsah

Češi mají výhled, v hotelu obsadili jedenácté patro. Kuchaře s sebou nepřivezli

Moskva

V hotelu Crowne Plaza kromě domácích Rusů, kteří chtěli bydlet stranou dění, našlo azyl všech sedm zbývajících týmů hrajících na hokejovém MS v moskevské skupině.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Ledový palác v Moskvě, kde v pátek začne mistrovství světa v ledním hokeji.

Článek

„Obsadili jsme jedenácté patro, takže máme krásný výhled a k tomu i salónek na porady ve dvanáctém, o který se dělíme se Švédy. Hotel je hodně slušný, řekl bych nadstandardní, a nikomu jinému než účastníkům turnaje není přístupný," říká manažer Martin Loukota a pochvaluje si, že i kuchyně odpovídá běžným zvyklostem.

Před dvěma lety v Minsku totiž potkaly české hráče vážné střevní potíže. „Běloruský hotel byl úplně nový, otevřeli ho tři dny před naším příjezdem a nešlo tam nic prověřit. V Moskvě zkušební dobu, při níž se otestuje úroveň stravování, už mají za sebou," tvrdí Loukota s tím, že vlastního kuchaře Češi nepřivezli. „Tenhle požadavek od trenérů ani hráčů nepřišel," vysvětluje.

„V Ledovém paláci ale jeden český kuchař pracuje, shodou okolností jsme ho tam při naší inspekci potkali. Kdyby se nedej bože něco stalo, mohli bychom ho oslovit. Ale věřím, že v tomto ohledu nenastane problém," dodává Loukota, jenž vyřešil i potíže s proclením materiálu. „Rusové po nás chtěli detailní seznam všech léků, což jsme doložili."

Zatím není pro tým komplikací ani obávaná moskevská doprava. „Na tréninky i zápasy máme zaručený policejní doprovod. Už při prohlídce dějiště jsme si ověřili, že přesun z hotelu do haly podle hustoty provozu trvá od dvaceti do devadesáti minut. Cesta na oba dosavadní tréninky trvala kolem půlhodinky, což je na místní poměry slušné. Doufám, že to tak zůstane, protože si jinak nedokážu představit, jak stavět denní program týmu," uzavírá Loukota.

Jak dopadnou čeští hokejisté na MS v Rusku?
Celý turnaj vyhrají
27,3 %
Skončí druzí
3,5 %
Získají bronz
15,8 %
Budou čtvrtí
4,5 %
Vypadnou ve čtvrtfinále
38,5 %
Do čtvrtfinále se vůbec neprobojují
10,4 %
Celkem hlasovalo 25443 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.