Hlavní obsah

Reprezentační dvacítka získala skalp extraligového Znojma

ZNOJMO

Hokejová reprezentace České republiky hráčů do 20 let porazila v dnešním přípravném utkání extraligový tým Znojma 2:1. Svěřencům trenéra Miloslava Hořavy se tak vydařil první ze série tří přípravných duelů před světovým šampionátem, které může reprezentační výběr absolvovat v kompletním složení včetně hráčů ze zámoří.

Článek

Orlům sice v sestavě chyběli brankář Trvaj, jehož nahradil mezi tyčemi Kameš, a obránce Jareš s útočníkem Dopitou, jinak se ale českým mladíkům postavil kompletní extraligový tým, jenž měl také v úvodních dvou třetinách, kdy se hrálo bez branek, blíže k otevření skóre. Ve 37. minutě však trefil domácí Kucharczyk pouze tyč branky mladých reprezentantů. To už měl za sebou úspěšný part bez inkasovaného gólu Michal Neuvirth, neboť v polovině zápasu jej v brance juniorské reprezentace nahradil Jakub Kovář.

Jako první tak do vývoje stavu utkání promluvil až ve 47. minutě Daniel Bártek, krátce po něm se trefil i Zbyněk Hampl a čeští junioři vedli 2:0. Chvilku na to mohl snížit Selinger, trefil však jen horní tyčku, a čisté konto Kovářovi překazil až Radek Procházka v 59. minutě. Cenné vítězství si však reprezentační dvacítka již nenechala vzít.

I přes rozhodnutí o vítězi zápasu v základní hrací době si oba týmy vyzkoušely ještě samostatné nájezdy, ale v nich Hořavův tým pouze potvrdil svou výhru. Z pěti nájezdů na obou stranách byli totiž úspěšní pouze mladíci Jan Semorád a Jakub Voráček, opory reprezentační dvacítky.

Znojemští Orli - Česká republika "20" 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Branky: 59. R. Procházka - 47. Bártek, 51. Hampl. Samostatné nájezdy: 0:2.

Reklama