Hlavní obsah

Voráček: Od druhé třetiny jsme se začali zbytečně bát

Český útočník Jakub Voráček už druhým rokem válí v quebecké lize a zkušeností s kanadským stylem hokeje tak má na rozdávání. V zápase juniorského MS proti Kanadě patřil k nejlepším hráčům českého týmu, brankáře soupeře prověřil hned šestkrát. Ani on ale neuspěl. "Teď už nemá cenu přemýšlet o tom, co jsme nedali za šance," tvrdil Voráček po zápase.

Článek

Co rozhodlo o vítězství Kanady? 

Myslím, že jsme v první třetině hráli líp než Kanada. Bohužel jsme neproměnili naše šance a Kanaďané mají hroznou sílu v přesilovkách... Byli velice důrazní před bránou a to se nám vymstilo.

Vy sám jste měl spoustu šancí včetně nájezdu, kterým jste mohl tým dostat do vedení...

Měli jsme víc šancí než jen tenhle nájezd. Ale samozřejmě je to škoda, že jsem ho neproměnil. Protože pak by ten zápas asi vypadal jinak. Ale teď nemá cenu přemýšlet o tom, co jsme nedali. Musíme na ten zápas zapomenout a myslet na další.

Co jste měl při tom nájezdu udělat jinak?

Zkoušel jsem střílet na vyrážečku, brankář bohužel vyrazil. Je to dobrý gólman, hrál už letos pár zápasů v NHL. Nastupuji proti němu v quebecké lize a dobře ho znám, bohužel to nevyšlo.

V čem byla Kanada o tolik lepší?

Myslím, že v důrazu. Od druhé třetiny jsme od sebe zbytečně začali vyhazovat puky a začali se bát o výsledek. Kdyby jsme hráli úplně stejně jako v první třetině, tak jsme měli šanci na výhru.

Začali jste v hodně vysokém tempu, šlo takhle vůbec hrát po celý zápas?

Nepřemýšleli jsme o tom, jestli se to dá vydržet. Chtěli jsme prostě dát pár gólů a hrát líp než Kanada. Škoda, že jsme neproměnili nějaké šance, pak by ten zápas byl úplně jiný.

Nevycházely vám přesilovky, co je třeba zlepšit?

Nemyslím si, že by nám nešly. Měli jsme při nich hodně střel a vytvářeli si šance, jen tam bohužel nic nespadlo. Kanaďané byli důraznější.

Jak se vám zamlouvala atmosféra zápasu?

Tady bylo asi přes deset tisíc diváků, to bylo úplně úžasný. Musíme poděkovat divákům, že přišli a snad se v takovém počtu dostaví i na další zápas s Dánskem.

Reklama

Související témata: