Hlavní obsah

On-line: Rusko - Bělorusko

PRAHA

Posledními zápasy se ve středu uzavře základní skupina A hokejového mistrovství světa v Rakousku. Od 16:15 se utkají celky Ruska a Běloruska, večer hraje Slovensko s domácím Rakouskem. Zatímco domácí už prakticky nemají šanci postoupit, Bělorusové budou proti velkému rivalovi z Ruska bojovat o body započítávané do osmifinálové fáze šampionátu.

Článek

Rusové do turnaje vstoupili utrápeným vítězstvím 4:2 nad Rakouskem a ze strhující bitvy se Slovenskem získali na poslední chvíli bod díky remíze 3:3. Ruský tým není zatím příliš precizní v obranné fázi, ale může se spolehnout na řadu šikovných mladých útočníků jako Alexander Ovečkin nebo Jevgenij Malkin.

Jejich útočné výpady bude chtít zbrzdit brankář Andrej Mezin, jenž zná většinu hráčů soupeře z působení v ruské superlize. Novou nastupující hvězdou šampionátu by se pak mohl stát běloruský útočník Michail Grabovskij, se čtyřmi góly momentálně nejlepší střelec turnaje. Chybět bude Bělorusům útočník Timofej Filin, jenž měl pozitivní dopingový test na norandrosteron a z turnaje byl diskvalifikován.

Reklama

Související témata: