Hlavní obsah

V Bernu mají hokejisté větší kabinu, ale společné sprchy

BERN

Lepší a prostornější kabina, naproti tomu společné sprchy s Bělorusy. Tak vypadá nové zázemí českých hokejistů na mistrovství světa po přesunu z Klotenu do Bernu. Před čtvrtečním čtvrtfinálovým zápasem se Švédskem si hráči poprvé vyzkoušeli led v místní PostFinance Areně a prohlédli místní podmínky. Překvapením pro ně bylo, že se do kabiny dostávají téměř jako do nějakého bunkru.

Článek

"Leze se tam trochu zvláštně,“ přiznal útočník Tomáš Plekanec. „Ovšem kabina je větší a je tam víc pohodlí. Ale my to neřešíme, jsme tu přece kvůli hokeji," dodal okamžitě tradiční frázi. Nicméně samotný stadión jej poněkud zaskočil. "Je takový hodně prosvětlený, to mě hodně překvapilo," vykládal v útrobách arény.

Navíc to mají hokejisté poměrně daleko na ledovou plochu, jejich kabina je totiž až na konci dlouhé chodby. Ty nejlepší kabiny opět obsadily výpravy Ruska a Kanady, dvou nejlepších mužstev z loňského šampionátu v Quebeku a Halifaxu.

PostFinance Arena v Bernu byla postavena už v roce 1967 a při zápasech místního hokejového týmu SC se do hlediště vejde 17 tisíc fanoušků. A protože na zápasy ve švýcarské lize chodí kolem šestnácti tisíc lidí, je Bern už poněkolikáté za sebou nejnavštěvovanějším hokejovým klubem Evropy.

Drtivá většina míst byla ovšem na stání, což bylo pro potřeby mistrovství světa nemyslitelné. Po náročně rekonstrukci za 100 miliónů švýcarských franků byly takřka všude v hledišti namontovány sedačky, vylepšeno zázemí a tréninková plocha. Kapacita pro hokejové zápasy pak byla snížena pro potřeby 13 tisíc diváků.

V Bernu obsadila česká výprava hotel Ambassador, kde vystřídala výpravu Francie, pro kterou turnaj skončil pondělní porážkou se Švédy. S týmem už nezůstal zraněný obránce Michal Barinka, jenž ráno odletěl zpátky domů. Naproti tomu na úterním tréninku nechyběli Jan Marek a Martin Prusek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.