Hlavní obsah

Marek: První třetina nám prohrála zápas. Ten výkon si nedokážu vysvětlit

Několikrát během rozhovoru po prohraném zápase se Švýcarskem Jan Marek pronesl větu: „Nedokážu si to vysvětlit.“ Ať už byla řeč o katastrofálním výkonu v první třetině nebo o tom, proč reprezentace nedokázala navázat na dva dny starý výborný výkon proti Švédsku. „Už nám nezbývá , než vyhrát dva zápasy,“ uvědomuje si třicetiletý útočník, že pokud tým neporazí Lotyšsko s Kanadou, do čtvrtfinále se nemusí podívat.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejista Jan Marek.

Článek

Čím si vysvětlujete tak prachbídný výkon z úvodní třetiny?

Nechápu to, nechápu... Nikdo si to nedokáže vysvětlit. Tahle třetina nám prohrála zápas. Říkali jsme si, že Švýcary rozhodně nemůžeme podcenit, protože jsme věděli, jak fantasticky hráli s Kanadou. V kabině se hecujeme, říkáme si, že začneme jako se Švédy.... A to kdyby nechytal Tomáš, mohlo to být 0:6 a mohlo být po první třetině po zápase...Sice jsme potom zabrali, ale už nám to bylo prd platný, když jsme tu třetí třetinu začali takhle.

Vladimír Růžička asi o přestávce musel zvýšit hlas, že?

Určitě. Říkal, že to bylo hodně špatné a nejde takhle prostě hrát... Bylo to to samé jako s Norskem. Proti Švédsku hrajeme fantasticky a potom to bylo něco hrozného. Prostě si to nedokážu vysvětlit.

Vy jste se konečně gólově prosadil, ale velkou radost z toho asi nemáte…

O moje góly vůbec nejde. Byl jsem jenom rád, že jsme se Švýcarům přiblížili na 1:2. Ale že bych začal myslet, jestli se mi teď začne dařit? To ne. Ten můj gól nic neřeší. Já bych si hrozně přál týmový úspěch a jestli dá gól ten, nebo ten, to je jedno. Ať ho nedám celé mistrovství nebo třicet zápasů v řadě, ale hrozně bych si přál nějaký úspěch. Je mi třicet let, nic jiného mě nezajímá.

V čem zejména vás Švýcaři přehráli?

Hráli výborně u nás ve třetině, vytvořili si šance, neustále kroužili, dokázali si vyhovět. Dokázali nás přehrát v osobních soubojích a měli tlak. Je vidět, že vyhrávají a mají sebevědomí. U nás ve třetině byli hodně silní. Je škoda, že jsme takhle začali. A když už jsme konečně měli šance, tak zase z hloupé chyby dostaneme gól.

Co tedy dál?

Už nám nezbývá, než vyhrát dva zápasy. Pořád si říkáme dokola, že musíme hrát jako proti Švédsku… Už nevím, co víc k tomu říct. Lotyšsko musíme za každou cenu porazit.

Může vás teď vyhecovat fakt, že vám znovu teče do bot? Proti Švédsku tomu tak bylo…

Určitě, nic jiného, než tohle, nám nezbývá. Musíme za každou cenu vyhrát. Všichni to ví. Před zápasem se povzbuzujeme, ale to asi nestačí. Musíme to předvést na ledě, ne o tom mluvit v kabině. Tomuto týmu ale stále věřím a věřím, že vyhrajeme.

Jakou očekáváte v neděli náladu v kabině?

Nevím. Člověku to okamžitě z hlavy nezmizí, ale my to za hlavu hodit musíme. Jako po Norech.

Reklama

Související témata: