Hlavní obsah

Hokejisté Fowler, McDonagh a Stepan budou reprezentovat USA na MS

COLORADO SPRINGS

Další tři hokejisté doplnili nominaci hokejistů Spojených států amerických pro mistrovství světa na Slovensku a trenér Scott Gordon má k dispozici aktuálně dvaadvacetičlenný kádr. Z klubů, které neprošly sítem prvního kola Stanleyova poháru, se na turnaji v Košicích a Bratislavě představí obránci Cam Fowler z Anaheimu a Ryan McDonagh s útočníkem Derekem Stepanem z New Yorku Rangers.

Foto: Shaun Best, Reuters

Radost amerických hokejistů

Článek

Všichni tři budou v národním týmu USA debutovat. Mají za sebou ale úspěšné působení v mládežnických reprezentacích. Fowler se Stepanem byli členy týmu, který loni v kanadských městech Saskatoon a Regina vyhrál mistrovství světa hráčů do dvaceti let. Fowler má i zlato z šampionátu osmnáctek z roku 2009. McDonagh získal v této kategorii stříbro v roce 2007.

Hokejisty USA čeká ve středu v Innsbrucku přípravný zápas v Rakousku. Do mistrovství světa vstoupí Američané v sobotu v 16:15 v Košicích také proti Rakušanům. V dalším zápase základní skupiny C narazí v pondělí na Norsko a ve středu svedou souboj se Švédskem.

Předběžná nominace hokejistů USA na mistrovství světa na Slovensku (29. dubna - 15. května):
Brankáři: Ty Conklin (St. Louis Blues/NHL), Al Montoya (New York Islanders/NHL),
obránci: Mark Fayne (New Jersey Devils/NHL), Mike Komisarek (Toronto Maple Leafs/NHL), Kevin Shattenkirk (St. Louis Blues/NHL), Mark Stuart (Atlanta Thrashers/NHL), Clay Wilson (Florida/NHL), Jake Gardiner (Toronto Marlies/AHL), Cam Fowler (Anaheim/NHL), Ryan McDonagh (New York Rangers/NHL),
útočníci: Tim Stapleton, Blake Wheeler (oba Atlanta Thrashers/NHL), Mike Brown (Toronto Maple Leafs/NHL), Chris Kreider (Boston College/HEA), Andy Miele (Miami University/CCHA), Nick Palmieri (New Jersey Devils/NHL), Chris Porter (St. Louis Blues/NHL), Ryan Shannon (Ottawa Senators/NHL), Jack Skille (Florida Panthers/NHL), Yan Stastny (CSKA Moskva/KHL), Craig Smith (University of Wisconsin/WCHA), Derek Stepan (New York Rangers/NHL).

Reklama

Související témata: