Hlavní obsah

Hokejisté Kanady rozdrtili na MS Francii

KOŠICE

Hokejisté Kanady zvítězili na mistrovství světa v Košicích nad Francií 9:1 a stejně jako v pátek proti Bělorusku potvrdili roli favorita v základní skupině B, kterou vedou bez ztráty bodu. Postarali se o nejvyšší výsledek dosavadního průběhu turnaje. Francie svůj jednobodový zisk ze zápasu se Švýcarskem nerozšířila a v úterý proti Bělorusům bude usilovat o únik bojům o udržení.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Radost hokejistů Kanady

Článek

Už v 16. vteřině šel pykat za nebezpečnou hru vysokou holí sparťanský útočník Sacha Treille a Kanaďané nabídnutou přesilovou hru využili. V čase 1:02 otevřel skóre obránce Gragnani střelou z pravého kruhu do pravého horního rohu Huetovy branky a čerstvá posila z Buffala potvrdila svou produktivitu z play off NHL.

V sedmé minutě se Javorové listy radovaly podruhé, když Spezzovu přihrávku před brankoviště srazil nešťastně do vlastní branky Bachet. Francouzi mohli snížit, ale v únicích neuspěli Stéphane Da Costa a dokonce v oslabení Besch. V 13. minutě po chybě ve francouzské obraně zvýšil bekhendem osamocený Skinner.

Do druhé části nahradil ve francouzské brance Hueta Lhenry a Francouzi po zlepšené hře v polovině utkání snížili. Nejdříve nevyužili Nealův trest, ale při vyloučení Gragnaniho se prosadil Bellemare. Francouzi hráli ještě další dvě přesilovky, v nichž neuspěli, a v 37. minutě během 43 vteřin pojistili náskok favorita Stewart a Pietrangelo.

V závěrečném dějství zvýraznili rozdíl Burns a Nash, Phaneuf pak ještě trefil horní tyč. Po Beschově faulu si připsal druhou trefu v utkání z trestného střílení Skinner a výsledek ještě dovršil Zajac.

Mistrovství světa v ledním hokeji:
Skupina B (Košice):
Kanada - Francie 9:1 (3:0, 2:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 2. Gragnani (Spezza, Phaneuf), 7. Spezza (Phaneuf), 13. Skinner (Tavares), 37. Stewart (Skinner, Tavares), 37. Pietrangelo, 42. Burns (Neal, Nash), 45. Nash, 55. Skinner z trestného střílení, 58. Zajac (Clutterbuck, Pietrangelo) - 30. Bellemare (S. Treille, Auvitu). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Odinš (Lot.) - Schrader (Něm.), Šeljanin (Rus.). Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. Diváci: 4457.
Kanada: James Reimer (47. Dubnyk) - Phaneuf, Burns, L. Schenn, Methot, Gragnani, Pietrangelo, Scalzo - Clutterbuck, Zajac, Ladd - Neal, Duchene, Nash - Eberle, Spezza, E. Kane - Stewart, Tavares, Skinner. Trenér: Ken Hitchcock.
Francie: Huet (21. Lhenry) - Auvitu, Besch, Bachet, Hecquefeuille, Moisand, Roussel, Janil - Meunier, Bellemare, S. Treille - Fleury, S. Da Costa, Desrosiers - Tardif, Gras, T. Da Costa - Romand, B. Henderson, Raux - Arrossamena. Trenér: David Henderson.

Reklama

Související témata: