Hlavní obsah

Slovensko má nuž na krku. Musí ukázat svoji sílu a charakter

BRATISLAVA

Na Slovensku je mezi fanoušky hokejového optimismu poskrovnu. Jedna výhra, dvě prohry, osmifinále před sebou a čtvrtfinále se schovává vysoko. Možná hnízdí až na Gerlachovském štítu. K tomu v pátek zápas s českým národním týmem. „Řekněme si to konečně otevřeně. Slovensko hraje na šampionátu špatně. Naděje na postup do čtvrtfinále je mizerná,“ naspal slovenský server cas.sk.

Foto: David W Cerny, Reuters

Richard Zedník (nahoře) a Miroslav Šatan po zápase s Německem

Článek

„Naši hokejisti mají nůž na krku. Konec řečí, je čas vyhrávat,“ upozorňil cas.sk a dodal, že naděje přesto umírá poslední. Stačí se podívat na minulý šampionát a peripetie českého týmu, který nakonec slavil titul mistrů světa.

Deník Pravda připomněl mistrovství světa z roku 2006, které se hrálo v Rize. Slovensko v základní skupině vyhrálo jen nad Kazachstánem, padlo s Běloruskem a Ruskem, což znamenalo, že šlo dále s nulou. Stejně jako letos. Nakonec postoupilo, pomohlo jim Bělorusko, které vedl Glen Hanlon, ten nyní vede Slovensko. Co přijde v roce 2011?

„Začínat bez bodu je nepříjemné, ale to neznamená, že postup je nemožný,“ věří Jerguš Bača, mistr světa z roku 2002.

„Nyní se ukáže naše síla a charakter. Myslím, že máme dobré mužstvo. Pokud chceme něco na šampionátu dokázat, musíme porazit silné soupeře," má jasno Michal Handzuš. Slovenší hokejisté mají před sebou tři zápasy - Česko, Finsko, Dánsko.

„Je jedno s kým hrajeme, my musíme už jen vyhrávat. Je potřeba naplno bodovat v nejbližším utkání, nemůžeme si dovolit prohrát,“ dodává Pavol Demitra. Pokud si domácí nechtějí přidělávat starosti a kalkulovat, stačí jediné. Vše vyhrát.

Bilance Slovenka se soupeři v osmifinále
Slovensko - Finsko
zápasy 23výhry 5remízy 3prohry 15
Slovensko - Dánsko
zápasy 8výhry 6remízy 0prohry 2
Slovensko - Česko
zápasy 50výhry 10remízy 7prohry 33

Reklama