Hlavní obsah

Štěpánkovi se špatně dýchalo. Ale zápas je lepší než trénink, říkal

Praha

Po patnácti dnech Jakub Štěpánek znovu navlékl výstroj v ostrém zápase. A přestože byl české hokejové reprezentaci ve středečním přípravném zápase se Slováky oporou, sám ze svého vystoupení příliš dobrý pocit neměl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Český brankář Jakub Štěpánek zasahuje proti Branku Radivojevičovi ze Slovenska.

Článek

"Jsem trochu nachcípaný a špatně se mi dýchalo. V hale bylo navíc docela horko, takže jsem toho měl chvílema plný zuby...," říkal po zápase Štěpánek, jenž předtím chytal naposledy 3.dubna KHL v dresu Petrohradu. "Ale zápas je lepší než trénink a potřebuju se trochu rozhýbat," dodal.

Dvakrát během zápasu skončil nešikovně na ledě. "Jednou mě zahákl Slovák, tak jsem tam hodil ´želvu´, myslím že to byl faul. Podruhé jsem trochu škobrtl a nemohl jsem pak najít rovnováhu. Nějak mě to rozhodilo a nemohl jsem se dostat zpátky na brusle. Naštěstí hráči soupeře nikam nevyjeli, takže z toho gól nebyl," vysvětloval.

V důležitých okamžicích zápasu si však vedl dobře, ze sedmadvaceti střel za svá záda pustil jen švih Kudroče od modré čáry ve druhé třetině. "Ten puk jsem viděl, ale trefilo to myslím Zdeňka Kutláka do nohy, změnilo to směr, a zapadlo k tyči. Slováci měli v tomhle případě štěstí," litoval inkasované branky.

Štěpánek rivalitu neřeší

Ta mimochodem přišla těsně poté, co právě za Štěpánkovou brankou čeští fanoušci rozvinuli transparent posměšně porovnávající bilanci českého a slovenského hokeje na MS. Štěpánek ale tradiční rivalitu mezi oběma zeměmi nijak neřeší. "Já myslím, že je jedno, proti komu hrajete. Vždycky chcete vyhrát, zvlášť doma."

Atmosféru řevnivosti obou táborů každopádně zažije ještě jednou, v pátek se hraje odveta v Bratislavě. "Já osobně bych radši hrál někde tady v Čechách, protože se zase musí přejíždět. Ale tak to prostě je, s tím nic neuděláme. V Bratislavě je to hezké, na mistrovství se nám tam docela dařilo," vykládal brankář.

Sám ale nepředpokládá, že by se znovu postavil do branky. "Nevím, jaké má trenér plány. V Budějovicích jsme se dohodli, že odchytám první zápas se Slovenskem a pak se uvidí. Jsme tu tři brankáři, takže nepředpokládám, že všechny přípravné zápasy bude chytat jen jeden z nás," myslí si očekáváná brankářská jednička na nadcházejícím MS.

Reklama