Hlavní obsah

Snad švagrovou umluvím a přijede i brácha, přeje si Michálek

Praha

Během dlouhé sezóny v NHL jsou z nich soupeři a nemají moc příležitostí potkat se i mimo led, nyní by se ale šikovní bratři Michálkové mohli zase potkat v jednom týmu. Útočník Milan Michálek českou hokejovou reprezentaci posílil už v úterý, teď je třeba ještě vylobovat účast i obránce Zbyňka. Ten se stal v pondělí podruhé otcem a musí tak vyřešit především rodinné záležitosti.

Foto: Fred Chartrand, ČTK/AP

Milan Michálek s Ottawou nakonec Jezdce z New Yorku neporazil, takže přijel na MS.

Článek

"Zbyněk má teď velkou radost, že se malé včera narodilo, ale musí se domluvit s manželkou, jak by to vypadalo při jeho nepřítomnosti," vysvětloval Milan Michálek situaci ohledně bratrova možného posílení národního týmu. "Ještě se uvidí, ale manželka teď bude mít hlavní slovo," usmíval se Michálek, jenž se snaží u své švagrové lobovat pro to, aby hráli s bráchou na MS oba.

Kanonýr Ottawy má za sebou skvělou sezónu, stínem bylo jen vyřazení v prvním kole play-off. V sérii s New York Rangers padli Senátoři až v rozhodujícím sedmém zápase. "Šance byly na obou stranách, v tom posledním zápase to bylo spíš o štěstí. Ale myslím, že jsme jinak odehráli celkem dobrou sezónu," řekl Michálek.

Trénink bez něj, nedorazila výstroj

Sedmadvacetiletý útočník nastřílel v základní části NHL 35 gólů a patřil k nejlepším střelcům celé soutěže. "Pro mě osobně bylo důležité, že se mi celkem vyhýbala zranění a pak se mi dařilo," vykládal Michálek, jenž se na MS potká mimojiné se spoluhráči Alfredssonem a Karlssonem, kteří vyrazili do Stockholmu posílit domácí tým. " Už nějaké hecování proběhlo a nejspíš ještě něco proběhne i před naším zápasem," smál se.

On sám nad nabídkou reprezentovat neváhal. "Věděl jsem, že když budu zdravý, tak za národním týmem přijedu. A jsem rád, že jsem tady." Starost mu přidělaly jen problémy s výstrojí, která ještě nedorazila a on si tak nemohl s týmem poprvé zatrénovat. "Zrovna jsem přijel z letiště a ještě nemám výstroj ani osobní věci. Jsem z toho trochu nervózní", posteskl si závěrem Michálek.

Reklama