Hlavní obsah

Hadamczik na reprezentační kemp vybral šestnáct hráčů, včetně Rolinka a šesti Lvů

Praha

Šestnáct hokejistů pozval na první tréninkový kemp před mistrovstvím světa reprezentační trenér Alois Hadamczik. Čtrnáctku hráčů, jimž skončily klubové povinnosti v KHL, doplňuje duo z extraligy se stejným osudem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč Alois Hadamczik.

Článek

V pondělí 18. března 2013 se mají na ledě holešovické Tipsport Arény objevit brankář Jakub Kovář z budějovického Monutfieldu i kapitán mistrů světa 2010 Tomáš Rolinek z Pardubic. Z pražského Lva byli pozváni obránci Jakub Krejčík, Jakub Nakládal a útočníci Jiří Novotný, Tomáš Rachůnek, Jiří Sekáč a Petr Vrána.

Dorazí i trio z Doněcku: obránce Jan Kolář a útočníci Lukáš Kašpar a Václav Nedorost, ze Slovanu Bratislava přijedou zadák Tomáš Mojžíš a útočník Michal Vondrka a dostaví se i centr Petr Koukal z Něftěchimiku Nižněkamsk, další útočník Milan Gulaš z Magnitogorsku a obránce Marek Trončinský z Chanty Mansijsku.

„Začneme v Praze, Lev nám půjčil kabinu a do čtvrtka 21. března bude šestnáctka nominovaných reprezentantů denně dvě hodiny trénovat," přibližuje Hadamczik, jenž od pondělí 25. března kemp přesune do Kravař. Tam se budou hráči připravovat na první reprezentační akcí, dvojutkání Euro Hockey Challenge s Lotyšskem, 3. a 4. dubna v Jindřichově Hradci.

„Další hráči se k mužstvu budou připojovat podle vývoje play off v extralize a dalších evropských soutěžích. Tahle sezóna je asi nejtěžší z hlediska skládání týmu. Nejdřív jsme nevěděli, kdy začne NHL, teď musíme udržet dva měsíce formu hráčům, kterým už skončila sezóna. Klobouk dolů před těmi, kteří se tomu podřídí," říká Hadamczik, který by ještě v průběhu příštího týdne rád uvítal u mužstva útočníka Zbyňka Irgla i obránce Lukáše Krajíčka (oba Minsk) a Zdeňka Kutláka (Ambri-Piotta).

Hadamczik by rád pozval i brankáře Jakuba Štěpánka ze Lva. "Odjel ale na dovolenou, takže spolu budeme mluvit, až se vrátí. Byl bych rád, aby se k nám připojil," přiznal kouč.

Další utkání Euro Hockey Challenge sehraje reprezentace s Německem 12. dubna v Selbu a o den později v Řeznu. Potom i se Slovenskem, 18. dubna v Praze a 20. dubna v Bratislavě. Czech Hockey Games proběhnou 25. – 28. dubna v Brně, účast na mistrovství světa zahájí reprezentace 3. května soubojem s Běloruskem ve Stockholmu.

Reklama