Hlavní obsah

Hokejisté už jsou v dějišti MS a řeší potíže. Kalhoty na první trénink si půjčili od Švédů

Stockholm

Ještě se nezačalo a už jsou tu první starosti. Česká hokejová výprava hned po příletu do dějiště mistrovství světa řešila nečekané problémy. Dodavatel výstroje totiž poslal zásilku hokejových kalhot, do nichž by se nasoukal možná žákovský tým. Reprezentanti si ale pro první trénink museli vypůjčit věci od Švédů.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Jiří Hudler v hale Globen ve Stockholmu na prvním tréninku české hokejové reprezentace po příletu do dějiště hokejového mistrovství světa.

Článek
Fotogalerie

„Máme to na sobě natažené jak prezervativy. Vypadáme v tom jak baleťáci," pousmál se kapitán mužstva Jiří Novotný. Nebyla mu totiž ani dododaná velikosti XL. „Lukáš Pech by se do toho nejspíš taky nevešel," řekl mluvčí týmu Zdeněk Zikmund.

A tak se Češi zašli zeptat do vedlejší kabiny, zda tam nemají ještě nějaké exempláře navíc. Domácí kustodi pak do české šatny nanosili kalhoty, které švédští hráči nosili na loňském šampionátu. „Nějak to tady zatím nefunguje," pronesl s kapkou nadhledu kouč Alois Hadamczik.

Zásilka dorazí ve čtvrtek

Zásilka těch správných velikostí tak poputuje z Česka ve čtvrtek v letadle, kterým přicestují sponzoři a partneři reprezentace. „Byla to nejrychlejší možnost. Přivezou nám několik báglů," prozradil manažer týmu Jan Černý.

Nebyla to první lapálie, kterou ten den řešil. Ačkoli hokejisté dorazili do Švédska speciálem, kustodi se opozdili za zbytkem výpravy, jelikož na letišti Arlanda opomněli z letadla vyložit část věcí. „Bruska, sušička, hokejky," vypočítával naštvaný masér Zdeněk Šmíd.

Večerní trénink se pak opozdil o půl hodiny, jelikož hráči ještě absolvovali oficiální focení. Na led haly Globen prozatím nevyjelo trio z Phoenixu Zbyněk Michálek, Martin Hanzal a Radim Vrbata, jehož přílet byl naplánován až ve středu po osmé večer.

Reklama

Související témata: