Hlavní obsah

Hokejisty Dánska posílí na MS Jensen, Hansen nikoliv

Stockholm
Aktualizováno

Hokejisty Dánska posílí na MS ve Stockholmu útočník Nicklas Jensen z Vancouveru. Dvacetiletý Jensen, který odehrál za Canucks jen dva zápasy v základní části NHL a jinak působil na farmě v celku Chicago Wolves v nižší AHL, dnešní duel s Českem nestihne. K dispozici bude trenéru Peru Bäckmanovi nejdříve pro sobotní duel se Švýcarskem.

Foto: Darryl Dyck, ČTK/AP

Dán Nicklas Jensen (vpravo) v dresu Vancouveru.

Článek

Dánové se naproti tomu budou muset obejít bez opory Vancouveru Jannika Hansena, který se omluvil kvůli zranění. Sedmadvacetiletý Hansen byl v základní části NHL s 27 body za deset branek a 17 asistencí ze 47 zápasů třetí v týmové produktivitě za Henrikem a Danielem Sedinovými. Ve čtyřech duelech play off nebodoval.

Jensen v této sezóně v NHL debutoval a sehrál dva zápasy na začátku dubna, v kterých nebodoval. V nižší AHL si připsal ve 20 duelech čtyři body za dva góly a stejný počet přihrávek.

Na mistrovství světa se Jensen představí poprvé. V únoru jej zámořský klub uvolnil na olympijskou kvalifikaci, v které Dánové doma ve Vojensu v boji o Soči zaostali za Slovinci a Bělorusy.

Švédy posílí bratři Sedinové

Z kádru Vancouveru získali tři posily také Švédové, kterým v ofenzivě pomohou hvězdná dvojčata Daniel a Henrik Sedinové a obránce Alexander Edler. Ti budou také hrát nejdříve v sobotu proti Slovinsku. Vancouver vypadl v úterý po porážce se San Jose 0:4 na zápasy.

Reklama

Související témata: