Hlavní obsah

Jandač sáhl do nominace. Kdo se rozloučil s týmem?

Pardubice
Aktualizováno

Trenér hokejové reprezentace Josef Jandač po úspěšném vystoupení svých svěřenců na turnaji Euro Hockey Tour v Pardubicích provedl změny v kádru. V přípravě na světový šampionát v Dánsku nebudou pokračovat brankář Patrik Bartošák a útočníci Jan Ordoš a Jakub Orsava. Na úterním tréninku v Praze se tak Jandačovi budou hlásit tři brankáři, třináct obránců - i se zatím marodícími Poláškem, Mozíkem a Vitáskem - a devatenáct útočníků, včetně Frka a Faksy, kteří zatím v přípravě nenastoupili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české reprezentace Josef Jandač během utkání se Švýcarskem.

Článek

Příprava národního týmu bude pokračovat úterním odpoledním tréninkem v pražských Holešovicích. „Tam by se vedle obránců, kteří absolvovali turnaj v Pardubicích, měli dostavit i Mozík s Poláškem, kteří se intenzivně léčí zranění z příbramských zápasů se Švýcary. O možnostech zapojení dalšího beka Vitáska, jenž má bolavou kyčel, a útočníka Kašeho, který má zlomený ukazováček pravé ruky, budeme moudřejší po jejich pondělní kontrole u lékaře," vysvětlil trenér Josef Jandač, jehož zatím jediné škrty směřovaly k určení gólmanského tria a vyřazení dvou útočníků.

Brankáři nadchli

Za největší pozitivum z turnaje Jandač označil výkony všech tří brankářů, s nimiž nyní už počítá na mistrovství světa. Francouz zachytal parádně proti Finům, Furch byl výborný se Švédy a debutant Rittich doslova čaroval proti Rusům. „Každý z nich mužstvo hodně podrželi a společné měli to, že nám všichni svým výkonem dali šanci vyhrát," uznal kouč.

Stabilita výkonů všech mužů s maskou mu hraje do karet. „Na mistrovství světa to na rozdíl od olympiády nevsadíme všechno na jednoho gólmana a je dobře, že bude z čeho vybírat," naznačil Jandač, že nechce určovat jasnou jedničku a zatím nestanovil ani, který z gólmanů by měl být jako trojka na tribuně. Dá se předpokládat, že víc naznačí vytížení brankářů na Švédských hokejových hrách, které začnou už ve čtvrtek v Södertälje.

Reklama