Hlavní obsah

Je to tvrdé. Zlomený Ovečkin cítí frustraci. Odnesou jeho hněv Češi na MS?

Washington/Praha

Seděli se svěšenými hlavami na střídačce a útrpně sledovali, jak na jejich ledě křepčí podceňovaní hokejisté Caroliny, kteří jim právě ukončili sezonu a také šanci na obhajobu triumfu ve Stanley Cupu. Mezi frustrovanými s nepřítomným pohledem vyčníval kapitán Washingtonu Alexandr Ovečkin.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Brankář Caroliny Petr Mrázek si po skončení série podává ruku s kapitánem poražených Alexandrem Ovečkinem z Washingtonu.

Článek

Právě on měl v prodloužení sedmého zápasu největší šanci svého týmu, kterou mu ale zlikvidoval maskou famózně chytající gólman Petr Mrázek. Ruský bohatýr nevěřícně vzhlížel ke stropu haly a rezignovaně máchl rukama. Ve své mimořádné kariéře už dosáhl téměř všeho, ale gól v prodloužení v utkání play off NHL ještě nikdy nevstřelil.

Prosadil se naopak na druhé straně Brock McGinn, který v čase 91:05 rozhodl o výhře 4:3 a nečekaném postupu Caroliny.

„Jsme v situaci, kdy jste zklamný a frustrovaný. Obzvlášť po minulé sezoně," smutnil po utkání Ovečkin s odkazem na loňské tažení Stanley Cupem.

„Je to tvrdé. Přitom první dvě třetiny jsme dominovali," žehral hvězdný forvard, jehož tým v rozhodujícím utkání vedl dvakrát o dva góly.

Nakonec se ale radovala Carolina a jen potvrdila trend šokujícího průběhu play off v této sezoně, v níž jsou už po prvním kole vyřazeni všichni vítězové konferencí a divizí včetně obhájce titulu.

Ovečkin sice zažívá zklamání, ale proti Carolině zažil z osobního pohledu možná nejvydařenější sérii v zámoří. Během sedmi utkání nastřílel čtyři góly a přidal pět asistencí, svému týmu pak vévodil i v počtu hitů a v každém utkání ho byl plný led.

Pravdou ale je, že ve středečním utkání byl na ledě možná až příliš. Stejně jako ostatní tahouni Capitals Nicklas Backström a Jevgenij Kuzněcov odehrál přes 30 minut, v prodlouženích pak oporám viditelně docházel dech. Hosté v nich také domácí přestříleli drtivě 18:6.

„Oba týmy byly unavené. Hráči měli za sebou spoustu minut," mávl rukou Ovečkin.

Ten si může po zklamání v zámoří zlepšit náladu na mistrovství světa na Slovensku, kam byl podle ruského serveru Sport Express spolu s Kuzněcovem a Dmitrijem Orlovem již povolán. Vedení sborné už jen čeká na souhlas hráčů a výsledky lékařských prohlídek.

Nespokojenost ruské hvězdy z nevydařené obhajoby Stanleyova poháru tak může odnést i český národní tým, který se s Ruskem utká na MS ve skupině.

Reklama

Související témata: