Hlavní obsah

Hokejisté NHL postavili šéfa hráčské asociace mimo službu

NEW YORK

Dny Teda Saskina v čele hráčské asociace NHLPA jsou zřejmě sečteny. Zástupci třiceti klubů v nedělním telefonickém hlasování rozhodli, že kvůli skandálu s údajným kontrolováním elektronické pošty hokejistů pošlou Saskina na placenou dovolenou do té doby, než se případ vyšetří.

Článek

Společně s výkonným ředitelem Saskinem, jenž šéfuje odborové organizaci od roku 2005, postavili hokejisté mimo službu i dalšího vysokého funkcionáře NHLPA Kena Kima. "Vedení NHLPA umožní pánům Saskinovi a Kimovi hájit se proti obviněním," uvedli představitelé asociace v tiskovém prohlášení.

I když oficiálně je tento nejnovější krok proti Saskinovi jen dočasným opatřením, než se vyšetří případ údajného monitorování mailů, které prý Saskin nařídil, podle kanadské televize TSN jde o pokus definitivně ho sesadit. "Ted skončil," citovala TSN jednoho z hráčů.

Nedělním hlasováním tak vyvrcholil boj některých skupin hokejistů proti Saskinovi, jenž před rokem a půl nahradil ve funkci svého bývalého šéfa Boba Goodenowa. Proto Saskinovi stáli především hráči kolem detroitského Chrise Cheliose, jemuž vadilo, jakým způsobem se současný šéf dostal do křesla po Goodenowovi.

Reklama