Hlavní obsah

Martin Brodeur oslaví 35. narozeniny

MONTREAL

Třicáté páté narozeniny oslaví 6. května jeden z nejlepších gólmanů zámořské NHL posledního desetiletí, Kanaďan Martin Brodeur. Svou kariéru v nejvyšší severoamerické hokejové soutěži spojil výhradně s klubem New Jersey Devils, který si ho vybral v prvním kole draftu v roce 1990 a rozhodně neprohloupil.

Článek

Od roku 1994, kdy byl tento montrealský rodák vyhlášen nejlepším nováčkem celé soutěže, pomohl svému týmu vybojovat tři Stanleyovy poháry, dvakrát získal Vezinovu trofej pro nejlepšího gólmana ligy a čtyřikrát Jennigsovu trofej za nejnižší počet inkasovaných branek v základní části NHL. Daří se mu i v kanadské reprezentaci, s níž získal mimo jiné zlatou medaili na olympijských hrách v Salt Lake City v roce 2002 a další na světovém šampionátu o dva roky později. Podle mnohých expertů je v práci s hokejkou nejlepším brankářem všech dob a rovněž patří k malé skupince gólmanů, jimž se podařilo skórovat.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.