Hlavní obsah

Hráčská asociace NHL propustila výkonného ředitele Saskina

TORONTO

Hráčská asociace zámořské NHL (NHLPA) propustila svého výkonného ředitele Teda Saskina. Odvolali ho zástupci třiceti klubů NHL a šest členů výkonného výboru při čtvrteční telefonické konferenci. Saskin byl od března na neplacené dovolené poté, co čelil spolu se svým spolupracovníkem Kenem Kimem podezření, že četli hráčům emailovou korespondenci.

Článek

"Jediné, co řeknu, je, že jsem hrdý na všechnu práci, kterou jsem pro hráče NHL za šestnáct let odvedl. Hlavně v jednání o nové smlouvě mezi NHL a NHLPA, která funguje dobře. Chci férově vyřešit svá práva vyplývající z kontraktu s NHLPA a přeji asociaci do budoucna všechno nejlepší," reagoval Saskin.

V pozici šéfa NHLPA byl od konce července 2005, kdy nahradil Boba Goodenowa. Saskin uzavřel v té době pětiletý kontrakt údajně s celkovým příjmem deset miliónů dolarů. Hned po jeho jmenování zpochybňovali volbu obránce Detroitu Chris Chelios s bývalými členy výkonného výboru NHLPA Trentem Klattem a Stevem Larmerem. Neuspěli, ale vynutili si interní šetření.

Chelios se bojí, že situace nebude ani po Saskinově odvolání lehká. "Nemyslím si, že by to tímto skončilo. Ted ještě neřekl poslední slovo. Jeho odvolání ale bylo jednomyslné, a to je dobře. Jsme na stejné vlně a můžeme se posunout dál," řekl Chelios. Jména adeptů na uvolněný post ještě nezazněla.

Reklama