Hlavní obsah

Hokejisté Nashvillu budou mít nového majitele

NASHVILLE

Hokejový klub NHL Nashville Predators, do jehož kádru patří i Češi Tomáš Vokoun, Marek Židlický a Martin Erat, bude mít nového majitele. Podle agentury AP prodal Craig Leipold klub z Tennessee kanadskému miliardáři Jimu Balsillieovi, jenž se koncem minulého roku neúspěšně pokoušel o koupi Pittsburghu Penguins.

Článek

Dosavadní vlastník Leipold řekl o prodeji svým zaměstnancům ve středu. Oficiálně se dosud nikdo z povolaných k transakci nevyjádřil, nicméně na dnešek ohlásilo vedení Predators tiskovou konferenci.

Zatím není jasné, zda kontrakt obsahuje i přesun klubu do jiného města, což není vyloučeno. Organizace už deset let prodělává a potýká se se slabým prodejem vstupenek. Ačkoli se klub od svého vstupu do NHL v roce 1998 vypracoval v jeden z nejsilnějších týmů soutěže, průměrná návštěvnost za tuto sezónu byla 13 815 diváků, což je na poměry NHL velmi nízké číslo.

Hranice 14 000 je přitom klíčová pro klauzuli ve smlouvě, kterou má město Nashville s klubem. Majitel týmu by totiž v tomto případě mohl využít svého práva a vyžadovat od města, aby zakoupilo vstupenky k dorovnání čtrnáctitisícové hranice. Pokud Nashville odmítne, může se klub z města odstěhovat, aniž by musel zaplatit předem dohodnutý poplatek za odchod.

Reklama

Související témata: