Hlavní obsah

Sýkora jde do Pittsburghu, Dvořák se vrací na Floridu

PRAHA

Otevření trhu s volnými hráči roztočilo 1. července v zámořské NHL kola přestupů. Působiště mění také Petr Sýkora s Radkem Dvořákem, naopak Martin Škoula se dohodl s Minnesotou na nové smlouvě ještě před tím, než se trh otevřel. Sýkora po roce opouští Edmonton a kanadský klub v něm ztrácí svého nejproduktivnějšího hráče.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Petr Sýkora.

Článek

Podle serveru TSN podepsal hokejista v neděli hned po otevření trhu s volnými hráči smlouvu na dva roky. Pro Sýkoru, mistra světa z Vídně 2005, bude Pittsburgh pátým působištěm v zámořské lize. Sedm let odehrál za New Jersey, s nímž získal v roce 2000 Stanley Cup, pak strávil necelé tři roky v Anaheimu, krátce byl v New Yorku Rangers a naposledy v Edmontonu. V dresu Oilers v uplynulé sezóně nechyběl v jediném zápase, ale ani 53 kanadskými body nepomohl klubu do play-off.

Dvořák už na Floridě působil

Dvořák rozšíří česko-slovenskou kolonii na Floridě. Třicetiletý hráč podepsal s vedením Panthers dvouletou smlouvu, jejíž finanční podmínky nebyly zatím zveřejněny. Nový spoluhráč Tomáše Vokouna, Rostislava Olesze či Jozefa Stümpela už na Floridě v minulosti působil, začal zde svou zámořskou kariéru. Panteři jej totiž v roce 1995 draftovali v prvním kole jako celkově desátého hráče. Dvořák poté v letech 1995 až 2000 odehrál za tým 355 zápasů, v kterých nastřílel 57 branek.

"Radek má obrovské zkušenosti, odehrál v NHL více než 800 zápasů. Vždy tvrdě pracoval a jeho přednosti byly v defenzivě i ofenzivě. Jsme si jisti, že Radek bude platnou součástí naší sestavy a bude hrát klíčovou roli v našem mužstvu," řekl na adresu odchovance českobudějovického hokeje generální manažer a trenér v jedné osobě Jacques Martin.

Dvořák hrál po odchodu z Floridy za New York Rangers a Edmonton, s kterým podruhé v kariéře postoupil až do finále Stanleyova poháru. V roce 2006 však stejně jako o deset let dříve na celkový triumf nedosáhl. Naposledy oblékal trojnásobný mistr světa v NHL dres St. Louis, za který v uplynulé sezóně odehrál 82 zápasů v základní části s bilancí deseti branek a 27 asistencí.

 Škoula má novou smlouvu

Škoula se podle serveru tsn.ca dohodl s vedením Minnesoty na nové víceleté smlouvě, jejíž detaily však funkcionáři nezveřejnili. Sedmadvacetiletý Škoula se s Minnesotou domluvil krátce před nedělním otevřením trhu s volnými hráči.

V dresu Wild zatím odehrál za necelé dvě sezóny 98 zápasů, vstřelil jeden gól a na 20 branek přihrál. Celkem v NHL nastoupil v 563 utkáních a vystřídal i dresy Anaheimu, Dallasu a Colorada, s nímž v roce 2001 získal Stanleyův pohár. Minnesota si zároveň novou smlouvou pojistila i čtyřiadvacetiletého finského útočníka Mikka Koivua.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.