Hlavní obsah

Detroit by mohl angažovat Forsberga nebo Jašina

DETROIT

Poté, co se vedení hokejistů Detroit Red Wings dohodli na smlouvě s brankářem Dominikem Haškem, hodlají se nyní posílit v útoku. Ofenzívu rudých křídel totiž opustili Robert Lang, Todd Bertuzzi, a Kyle Calder, a generální manažer týmu Ken Holland chce získat zkušeného útočníka. V jeho hledáčku jsou údajně hráči takového kalibru jako Peter Forsberg, Alexej Jašin, či Brendan Shanahan.

Článek

"Než začne tréninkový kemp, tak bych rád podepsal jednoho útočníka. Mluvil jsem už s řadou lidí, denně mi volají agenti hráčů. Pro nás je nyní ovšem důležitá otázka peněz," řekl Holland deníku Detroit News. V případě angažmá 33letého Jašina je klub ochoten nabídnout mu smlouvu maximálně na čtyři milióny dolarů ročně.

Ruský útočník měl až do roku 2011 platnou smlouvu s New York Islanders, ale majitel klubu Charles Wang se rozhodl jej ze zbývajících čtyř let kontraktu vyplatit. A to i přesto, že ho to stálo celkem 17,6 miliónu dolarů. Jašin, který si u Ostrovanů vydělával přes osm miliónů dolarů ročně, je tak momentálně bez angažmá.

Mezi další možné posily Detroitu patří i Peter Forsberg. U něj je však rizikem jeho zdravotní stav, švédského útočníka neustále souží zdravotní problémy. Stejná situace je u Erica Lindrose, který by také připadal v úvahu. Urostlý centr odehrál v poslední sezóně pouze 49 utkání. Hollandovi by se zamlouval i návrat Brendana Shanahana, který se dosud nedohodl na novém kontraktu s New York Rangers.

Reklama

Související témata: