Hlavní obsah

Do Rangers by mohl přijít ještě zkušený centr Peca

NEW YORK

Přes angažování hvězdných útočníků Scotta Gomeze a Chrise Druryho vedení hokejistů New Yorku Rangers dál hledá zajímavé posily. Podle deníku New York Post by před novou sezónou NHL mohl do týmu vedeného Jaromírem Jágrem přijít zkušený kanadský centr Michael Peca, jenž je nechráněným volným hráčem.

Článek

Třiatřicetiletý Peca působil minulý ročník v rodném Torontu; odehrál zde však pouze 35 utkání, neboť utrpěl komplikovanou zlomeninu nohy. V NHL hájil také barvy Vancouveru, Buffala, New Yorku Islanders a Edmontonu. Na svém kontě má 728 utkání, v nichž si připsal 409 bodů díky 164 brankám a 245 asistencím. Ve vyřazovací části přidal v 93 duelech 34 bodů za 15 gólů a 19 finálních přihrávek.

Dvakrát si Peca vysloužil Selkeovu trofej pro nejlépe bránícího útočníka NHL. Má zlatou medaili z olympijských her v Salt Lake City 2002.

Na odchodu z Manhattanu je naopak ruský zadák Darius Kasparaitis, který se v uplynulé sezóně pohyboval mezi prvním týmem a farmou v Hartfordu. Pětatřicetiletý obránce se tak objevil pouze ve 24 utkáních NHL a připsal si čtyři body za dva góly a stejný počet asistencí. V Rangers má sice smlouvu ještě na příští ročník, ale v tomto týdnu by se měl zapojit do přípravy Thurgau, jež působí ve druhé švýcarské lize. Vedení newyorského klubu dokonce zvažuje, že Kasparaitise vyplatí ze smlouvy.

Reklama