Hlavní obsah

Nováček Downie si nezahraje ani AHL

PHILADEPHIA

Hokejistovi Philadelphie Stevu Downiemu byl udělen další trest za napadení otawského Deana McAmmonda v přípravě na NHL. Mladému Kanaďanovi udělila NHL nejprve dvacetizápasový distanc, ale pokud se Downie těšil, že si trest odpyká v nižší zámořské soutěži, tak se zmýlil. Zástupci Americké hokejové ligy totiž přidali novicovi v barvách Letců k dvaceti zápasům další měsíční stopku i v AHL.

Článek

Downie byl po duelu s Ottawou suspendován vedením NHL za velmi nebezpečný úder do hlavy McAmmonda. Trest, který mu byl udělen, byl čtvrtý nejvyšší v pomyslném žebříčku hříšníků. A teď se přidala ještě AHL. „Americká hokejová liga ustanovila po několik posledních sezón přísnou disciplinární normu, jenž souvisí právě s úmyslnými fauly na hlavu,“ řekl ligový prezident David Andrews.

„Plně podporujeme současné směrnice Národní hokejové ligy ohledně těchto nebezpečných úderů a chceme tímto poslat jasnou zprávu všem, jenž by chtěli pana Downieho následovat - tyto fauly jsou nepřijatelné,“ dodal Andrews.

Downie je tvrdý forvard, který dokáže navzdory své nižší postavě převálcovat soupeře jako buldozer. Ale do NHL bude moci naskočit až 3. respektive 5. listopadu, kdy hrají  Flyers doma proti New York Rangers.

Reklama

Související témata: