Hlavní obsah

Hudler si pochvaluje skvělé složení mužstva Detroitu

DETROIT/PRAHA

Zatímco minulý ročník se o Jiřího Hudlera staral Robert Lang, v letošním ročníku si třiadvacetiletého centra Detroitu Red Wings vzal pod svá křídla zkušený Kris Draper. "Máme několik veteránu a také mladých hráčů, prostě skvělá chemie," pochvaloval si olomoucký rodák.

Článek

Jiří Hudler prokázal svůj potenciál již během své první plnohodnotné sezóny v minulém roce. V 76 zápasech vstřelil patnáct branek a přidal deset nahrávek. Nová smlouva na sebe nenechala dlouho čekat, s týmem Detroitu podepsal přes léto dvouletý kontrakt. Byla to sezóna, kdy spolu s českým talentem hrál za Rudá křídla ještě Robert Lang, u kterého olomoucký rodák bydlel. "Na začátku mně hrozně moc pomohl. Jeho děcka pobíhala kolem domku a já nemohl spát, byla to legrace," vzpomněl Hudler pro Detroit News.

V sezóně 2007/08 českému útočníkovi po přestupu jeho zkušenějšího českého kolegy do Chicaga pomáhá Kris Draper. "Je to talentovaný drzoun. Tento rok se ukáže, jak je na tom," podotkl na adresu českého štírka zkušený defenzivní forvard.

"Máme v týmu několik veteránů i mladých hráčů... zkrátka parádní chemie," pochvaluje si detroitský centr a odmítá že by na sobě pociťoval po loňském ročníku větší tlak: "Mám za sebou rok zkušeností, tlak si nepřipouštím, prostě se snažím dát do zápasu maximum."

Jeho slova potvrzuje i Draper, který s Hudlerem trénuje: "Je to skvělý kluk. Přes léto pořádně zapracoval na své kondici a nyní to zúročuje. Já mu pomáhám v Detroitu mimo led. Jiří ví, že pokud chce dosáhnout vrcholu NHL, pak musí tvrdě makat."

Kouč Babcock vidí v Hudlerovi velký potenciál

"Má dar být elitním střelcem. Je talentovaný a soutěživý," vkládá do Hudlera velké naděje kouč Wings Mike Babcock. Nejen slova, ale i činy a důvěru prokázal trenér Detroitu, když poslal českého útočníka dvakrát na rozhodující nájezdy. Hudler se osvědčil, proti Anaheimu vsítil rozhodující nájezd.

Svého spoluhráče chválí rovněž jeho evropský kolega a kapitán Rudých křídel Nicklas Lidström: "Je to rozený střelec, rychlý v rozích kluziště, má dobrý přehled a rozdává výborné nahrávky," nešetří slova chvály švédský bek.

"Spoluhráči jsou skvělí," uzavírá český hokejista, který ještě v dresu Grand Rapids v AHL vstřelil 36 branek a 61 asistencí a otevřel si tím definitivně bránu do nejvyšší zámořské soutěže. Red Wings získala Jiřího Hudlera v roce 2002 ve druhém kole draftu.

Reklama

Související témata: