Hlavní obsah

Hašek nechytá, jeho náhradník má prý teď lepší formu

DETROIT

Nikdo nikdy nemá v hokejové NHL místo jisté. Předvědčuje se o tom znovu i český brankář Dominik Hašek, jenž byl po loňské sezóně prohlašován takřka za spasitele Detroitu a rozhodl se ve 42 letech opět pokračovat v kariéře. Ve čtvrtečním zápase na ledě San Jose však dostal v brance Red Wings přednost náhradník Chris Osgood, s jehož výkonností je momentálně trenér Mike Babcock více spokojený.

Článek

O změně brankáře se rozhodl Babcock ve středu. Hašek nehrál dobře v pondělním zápase s Anaheimem, kdy inkasoval pět branek a alespoň dvě z nich podle zámořských komentátorů padly na vrub českého gólmana. "Ozzie bude hrát, protože má teď dobrou formu. Je to prosté," jednoduše oznámil Babcock před zápasem.

"Poslední zápas hrál dobře a v Anaheimu jsme prohráli, takže mne to zase tak nepřekvapilo. Kouč mi řekl, že mám být připraven na další zápas," tvrdil Hašek o nasazení parťáka Osgooda. "V tom posledním zápase padaly ošklivé branky a byla tam řada dorážek, možná se daly některé chytit," přiznal.

Necítí se ale ohrožený co se týká jeho pozice brankářské jedničky. "Vím, že budu hrát lépe. To, že se mi nepovedl jeden nebo dva zápasy, nic neznamená. Nejdůležitější je, že se cítím zdravý a v pohodě," zůstává český gólman v klidu. "Nemám o Doma obavy. Neznám více soutěživého a odhodlaného hráče. Když si vzpomenete na loňský rok, tak také neměl zrovna fantastický začátek," dodal Babcock.

Osgood zůstává při zemi a je si vědom své role za Haškem. "Ale pravděpodobně si budu moci zachytat více než v loňské sezóně. Taky není třeba, aby Dom odchytal kolem šedesáti zápasů. Pochopitelně by mohl, ale není k tomu žádný důvod," naznačuje, že by Hašek mohl častěji odpočívat a pak být připraven na důležitější zápasy.

Reklama

Související témata: