Hlavní obsah

Musím věřit, říká Jágr o nejhorším startu kariéry

NEW YORK/PRAHA

Jaromír Jágr zažívá za svou sedmnáctiletou kariéru v zámořské NHL zatím nejhorší start do sezóny. S pěti body uzavírají New York Rangers spolu s Atlantou tabulku východní konference. "Každý radí, abychom více stříleli, ale myslím, že to není tím," reagoval Jágr na fakt, že Rangers nedali v posledních dvou zápasech ani jeden gól.

Článek

Český útočník vsítil v osmi zápasech branku naposledy 13. října doma s Ottawou, v němž Rangers prohráli 1:3. „Každý říká, že mám střílet víc, ale tím to není. Není rok 1980, kdy jste mohli střílet od červené a padalo to tam. Ty časy jsou dávno pryč. Dát gól v současné NHL znamená vytvořit si výbornou šanci. Brankáři jsou skvělí a obránci Vám toho nyní také příliš nedarují,“ řekl Jágr pro New York Daily News. Jeho tým ztratil poprvé ve své historii zápas výsledkem 0:1 dvakrát za sebou.

Ne zcela stejný názor měla po prohraném zápase s Pittsburghem několika milónová letní akvizice a Jágrův spoluhráč ve formaci Chris Drury. „Nastřílíme třicet a více střel za zápas, jednou to tam přeci musí spadnout. To je způsob, jak dosáhneme výhry, musíme neustále střílet,“ řekl bývalý kanonýr buffalských Šavlí pro deník The New York Times.

Kouč Renney si přeje to nejlepší z Jágra a Druryho

Cestu k úspěchu vidí kouč New Yorku Renney někde mezi oběma pohledy. „Jágr se svým stylem hry vyšvihl tam, kde je. Je to evropský styl, hokej v Severní Americe je přímočařejší a rychlejší. Já v tom ale nevidím žádný problém. Pro mužstvo je důležité, aby ze sebe oba vydali to nejlepší. To bych si přál ze všeho nejvíc,“ doufá kouč v efektivnější spolupráci Jágra s Drurym.

Opora Rangers v bráně Henrik Lundqvist, který pustil za svá záda dva góly za posledních 125 minut hrací doby, by nerad měnil styl hry. „Nic neměnit, prostě být trpělivý a hrát naši hru. Možná bychom měli být více důrazní před bránou a více hladoví po gólech, ale vše ostatní děláme správně,“ prozradil Švéd v brankářské masce.

"Ono to přijde, musítě stále věřit," doufá kapitán Jágr v lepší výsledky New Yorku Rangers a letní posila Scott Gomez mu dává za pravdu. "Zlomí se to, prostě nedáváme góly,“ litoval na závěr.

Reklama