Hlavní obsah

Calgary si pojistilo brankáře Kiprusoffa na dalších šest let

CALGARY

Hokejový klub Calgary Flames si pojistil na dalších šest let brankářskou oporu Miikku Kiprusoffa, s nímž v pondělí uzavřel novou smlouvu do roku 2014. Podle zámořských médií majitel Vezinovy trofeje ze sezóny 2005/06 vydělá během této doby 35 miliónů dolarů.

Článek

S ročním příjmem téměř šest miliónů si jednatřicetiletý Kiprusoff oproti současné smlouvě na 3,6 miliónu za sezónu výrazně polepší. Pokud by kontrakt neprodloužil, stal by se na jaře nechráněným volným hráčem. Už před ním Calgary podepsalo dlouhodobé smlouvy i s dalšími klíčovými hráči - kapitánem Jaromem Iginlou a obráncem Robym Regehrem.

"Pro fanoušky i samotné hráče je důležité, aby věděli, že máme v týmu hned několik hvězdných hráčů, nejen jednoho," prohlásil generální manažer Darryl Sutter. "A Mika se právě dostává do nejlepších let své kariéry," dodal na adresu gólmana, kterého považuje za jednoho ze tří nejlepších v lize.

Kiprusoff střeží branku Calgary od listopadu 2003, kdy přišel do týmu ze San Jose. Před třemi lety Flames dovedl až do finále Stanley Cupu. V NHL dosud odchytal 244 zápasů, z toho 125 vítězných.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.