Hlavní obsah

Osgood nahradil Haška a přerušil smolnou sérii Detroitu

NEW YORK

V brance hokejistů Detroitu nastoupil v pondělním zápase NHL v Columbusu místo Dominika Haška jeho náhradník Chris Osgood a pomohl svému týmu ukončit šňůru tří prohraných zápasů v řadě. Detroit vyhrál 5:4 po samostatných nájezdech a Osgood si v zápase připsal šestatřicet úspěšných zákroků, při nájezdech pak mimojiné vychytal i české hráče Jiřího Novotného a Davida Výborného.

Článek

Během první třetiny si Detroit vypracoval dvoubrankové vedení, domácí srovnali skóre v prostřední části zásluhou dvou úspěšných přesilových her. Šest minut před koncem normální hrací doby dokonce Nikolaj Žerděv dostal Columbus do vedení 4:3, už za minutu a půl však vyrovnal jeho krajan Pavel Dacjuk.

Oba ruští hokejisté úspěšně vstoupili i do samostatných nájezdů, blafákem do bekhendu se v první sérii prosadil i Jiří Hudler. Rick Nash poté srovnal, ale další puk už Osgood za svá záda nepustil. Vítěznou trefu zaznamenal Johan Franzén. Když Osgood nastoupil v brance Detroitu od začátku, prohrála Rudá Křídla jen jeden z deseti zápasů.

Foy se trefil po dvou letech 

Minnesotě chyběli proti Coloradu zranění Pavol Demitra a Mikko Koivu a tak se o góly museli postarat jiní. První dvě branky zařídil až čtvrtý útok Wild, nejprve se trefil Aaron Voros a nakonec vítěznou branku zaznamenal Matt Foy. "Jsme jen tři mladí kluci, co se to snaží rozbíjet a cpát puk do branky," odmítal po zápase nějaké mimořádné zásluhy Foy, jenž dal další gól v NHL až po takřka dvou letech.

Jedinou branku Colorada zaznamenal v zápase český útočník Milan Hejduk. "Poslední dva zápasy byly z naší strany asi ty nejhorší v sezóně. Nemám proto vůbec vysvětlení," tvrdil. Laviny prohrály 1:4 a když se k tomu připočte předchozí zápas s Dallasem, mají ze dvou utkání hrozivé skóre 2:10.

Švédové řádí ve Vancouveru i bez Öhlunda

V dresu Vancouveru úřadovala proti Calgary především trojice švédských hokejistů. Markus Näslund jednu branku vstřelil a na další přihrál stejně jako Henrik Sedin, jeho dvojče Daniel si připsal dvě asistence. Vítězný gól dal ale v polovině zápasu svou první brankou v sezóně obránce Willie Mitchell.

Vancouver se musel obejít bez tří důležitých obránců. Sami Salo a Kevin Bieksa jsou zranění a Matthias Öhlund dostal distanc za hrubý faul na Koiva z Minnesoty. Místo švédského zadáka tak dostal příležitost Lukáš Krajíček a byl na ledě při jedné vstřelené brance svého týmu. "Ztratili jsme dalšího beka, ale kluci se semkli a odvedli skvělý výkon," chválil své obránce brankář Roberto Luongo.

Columbus - Detroit 4:5 po sam. nájezdech (1:2, 2:1, 1:1 - 0:0)
Branky: 11. Westcott, 21. Fjodorov, 35. Nash, 54. Žerděv (Novotný) - 15. Lidström, 16. Holmström, 22. Lebda, 56. Dacjuk, rozhodující nájezd Franzén. Zásahy brankářů: Leclaire 31/4 - Osgood 36/4.
Vancouver - Calgary 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky: 3. H. Sedin, 30. Mitchell, 38. Näslund, 46. Isbister - 5. Aucoin. Zásahy brankářů: Luongo 29/1 - Kiprusoff 17/4.
Minnesota - Colorado 4:1 (1:0, 3:1, 0:0)
Branky: 16. Voros, 24. Foy, 36. Veilleux (Škoula), 38. Burns - 36. Hejduk. Zásahy brankářů: Harding 27/1 - Budaj 22/4.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.