Hlavní obsah

Öhlund dostal za brutální sekání distanc na čtyři zápasy

TORONTO

Vedení hokejové NHL potrestalo obránce Vancouveru Mattiase Öhlunda distancem na čtyři zápasy. Švédský zadák si trest vysloužil za brutální seknutí Mikko Koiva v pátečním zápase s Minnesotou. Öhlund seknul zezadu soupeře takovou silou, že mu zlomil kůstku v noze a Koivu bude týden na marodce. Během vynucené absence nebude obránce Vancouveru pobírat plat a přijde tak o téměř 75 tisíc dolarů.

Článek

Během třetí třetiny pátečního zápasu Vancouveru s Minnesotou se Koivu tlačil u hrazení za pukem a při té příležitosti fauloval Öhlunda loktem do obličeje. To si zkušený obránce nenechal líbit, rozmáchl se hokejkou, a zezadu udeřil finského útočníka přes levou nohu. S odstupem času svého činu litoval.

"To, že mne praštil loktem do obličeje, od něj nebylo zrovna v pořádku. Nicméně teď bych si přál, abych tu situaci řešil trochu jinak," vyjádřil politování hráč, jenž bude svému týmu chybět do 25. listopadu, kdy hraje Vancouver s Chicagem. Öhlund patří k nejvytěžovanějším obráncům Canucks, hraje v průměru přes dvacet minut za zápas.

"Vedení ligy tak rozhodlo, tak to musíme respektovat," nechtěl trest více komentovat generální manažer Vancouveru Dave Nonis.  "Není důležité, jestli s tím souhlasím nebo ne. Prostě teď nemohu hrát, tak se s tím musím nějak vypořádat," dodal na závěr Öhlund.

Reklama

Související témata: