Hlavní obsah

Vokoun původně neměl chytat, nakonec proti Chicagu zářil

CHICAGO

Brankář Floridy Tomáš Vokoun byl v nedělním utkání proti Chicagu bombardován pětačtyřiceti střelami domácích Jestřábů, ale za svá záda pustil pouze jedinou. Český gólman pomohl svým výkonem k výhře Panterů 3:1 a nechal tak zapomenout na poslední prohraný duel s Detroitem.

Článek

V zápase s Red Wings přitom čelil 46 střelám a o nedostatek práce si nemohl stěžovat ani proti tápajícímu Chicagu, které Pantery sice přestřílelo 45:24, avšak Vokoun byl téměř bezchybný. „Původně jsem po zápase s Red Wings neměl chytat, ale Jacques (Jacques Martin - kouč Floridy) změnil své rozhodnutí a řekl mi, že do brány půjdu znovu já,“ citoval Vokounova slova server PR-inside.com.

Rozhodnutí trenéra Panthers se ukázalo jako prozíravé a zejména v první třetině, kdy domácí přestříleli svého soupeře 22:4, přiváděl Tomáš Vokoun hráče Blackhawks k šílenství. „Vlétli na nás hodně zostra, ale dokázali jsme to obrátit,“ řekl po utkání český brankář, jehož tým se v zápase ujal vedení gólem Rostislava Olesze.

„Měli jsme dost štěstí, příště by to pro nás nemuselo dopadnout tak dobře,“ varovala jednatřicetiletá opora v brance Panthers. Vokoun zaznamenal proti Jestřábům 95,7 procentuální úspěšnost.

„Dokázali jsme skórovat a Tomáš nás podržel, když jsme vytvořili chyby v obraně. Měl několik ohromných zákroků a my dokázali využít naše příležitosti,“ prohlásil po zápase trenér hostujícího celku Jacques Martin. „Je zdaleka naším nejlepším hráčem od začátku sezóny a díky němu máme v každém utkání šanci vyhrát,“ pochválil trenér letní posilu v brance Floridy.

Po utkání byl v dresu Panterů spokojený také útočník Radek Dvořák, který přihrával na klíčovou vedoucí branku hostí. „Nebyl to pohledný zápas, ale vyhráli jsme a bylo to příjemné zlepšení nálady po minulé noci s Detroitem,“ připomněl český forvard pro server Sun-Sentinel.com prohru 2:5 na ledě Rudých křídel.

„Kdybych věděl, kde byl problém, tak bych se to snažil napravit. Je to frustrující, ale musíme stále jít dál,“ litoval po zápase v rozhovoru pro Chicago Sun Times Jonathan Toews, který sám několikrát ztroskotal na štítu v brance hostí s názvem Tomáš Vokoun. Chicago v posledních sedmi zápasech odešlo šestkrát poraženo.

Reklama

Související témata: