Hlavní obsah

Forsberg chce svůj návrat odstartovat na Švédských hrách

STOCKHOLM

Švédský útočník Peter Forsberg, jenž se chce po zranění nohy brzy vrátit k hokeji, by se mohl objevit v sestavě národního týmu na Švédských hrách, které se konají 7. až 10. února. Do té doby by se čtyřiatřicetiletý centr možná již rozhodne, zda se případně vrátí do NHL, kde o něj projevuje velký zájem hlavně Philadelphia.

Článek

Švédský trenér Bengt-Ake Gustafsson by se Forsbergově účasti na stockholmském turnaji nebránil. "Když na tom bude dobře, tak mu samozřejmě dáme šanci. Říkal, že na led vyjede opět v příštím týdnu, takže nyní je hlavní, aby se dal dohromady a byl v pořádku," řekl Gustafsson agentuře AP.

Bývalý nejužitečnější hráč NHL, kde hrál naposledy za Nashville v minulé sezóně, chtěl Švédsko reprezentovat již v listopadu na Karjale. Svou účast však odvolal po prvním tréninku, neboť ho stále trápily komplikace s operovanou nohou. Forsberg údajně posléze zvažoval, zda se bude ještě pokoušet o návrat nebo ukončí kariéru.

Stále doufá v úspěšný návrat do NHL

Nyní se chystá zpátky. Deníku Dagens Nyheter řekl, že mimo led se připravoval celý poslední měsíc a stále doufá v úspěšný návrat do NHL, ačkoliv si není jistý, do kterého týmu. K rozhodnutí ho tlačí datum 26. února, kdy je nejpozději možné v prestižní soutěži podepsat smlouvu.

"Rozhodně si vyberu tým, který bude mít jisté play off a šanci vyhrát Stanleyův pohár," uvedl Forsberg, jenž trofej získal dvakrát s Coloradem. Lékaři mu prý prorokují, že problematický kotník zátěž vydrží. "Věřím doktorům, když říkají, že to půjde. Chci hrát hokej, a když se vrátím, tak nechci, aby to bylo jen na dva týdny, ale na delší dobu. Vypadá to však, že tohle je poslední šance," připustil Forsberg.

Populárního "Foppu" zranění v posledních letech sužovala velmi často. Od sezóny 2002/03, kdy nastoupil v základní části k 75 zápasům, neodehrál v žádném dalším ročníku více než 60 utkání.

Reklama