Hlavní obsah

Spekuluje se o Jágrově výměně, on sám na útěk nemyslí

NEW YORK

Hokejistům New York Rangers se v NHL nedaří. Jsou poslední v Atlantické divizi a ve Východní konferenci zaostávají dvě příčky za postupovými pozicemi do play-off. To je pro bohatý klub s hvězdami v kádru velice trpká realita. A když se Jezdcům nedaří, kritika se snáší především na Jaromíra Jágra, a vynořují se i spekulace o jeho možné výměně.

Článek

Zájemců o Jágra by bylo určitě dost. Mohli by po něm sáhnout například v Coloradu, kde před boji o play-off postrádají zraněné opory Sakika a Smythe. Zájem by podle serveru ESPN.com byl i v San Jose nebo Vancouveru, některé zámořské servery zase mluví o možné výměně do Edmontonu.

Jágr není v Rangers nedotknutelný, před letním vypršením smlouvy by mohl být  vyměněn. On sám by se ale stěhoval nerad. "Miluju tu možnost hrát za New York Rangers. Ale když za mnou přijdou a řeknou, že mě už nechtějí, tak co budu moct dělat? To mám říct: Ne, já tady chci zůstat?," tvrdí Jágr. "Já sám za vedením určitě nepůjdu, na to tuhle organizaci až příliš miluji," dodal.

Jágr: Jak říká táta, všechno je to o gólech

Rangers patří mezi nejhorší týmy NHL co se týče nastřílených gólů, méně jich dali jen jejich rivalové z Islanders a New Jersey. Sám Jágr má na kontě zatím jen třináct branek. "Jak říká můj táta: všechno je to o gólech. Je jasné, že jich potřebujeme dávat víc. Ale někdy hrajete špatně a přesto skórujete, někdy tam zkrátka nepadne nic. A samozřejmě když jste kapitán, nesete největší odpovědnost," je si vědom Jágr, jenž zřejmě bude chybět v dnešním zápase s Buffalem.

Má totiž problémy s oběma chodidly. Do jedné nohy dostal pukem a do druhé ho kopl bruslí jeden z hráčů při pondělní prohře s Pittsburghem. "Obě místa jsou hodně bolestivá. Uvidíme, jak na tom bude ráno," řekl kouč Rangers Tom Renney deníku Newsday po úterním tréninku, který Jágr vynechal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články