Hlavní obsah

Hašek základem úspěchu Detroitu na ledě Anaheimu

NEW YORK

Suverénní lídr Západní konference tým Detroitu zvítězil na ledě obhájce Stanley Cupu z Anaheimu těsně 2:1. Výraznou měrou se na zisku bodů podílel český brankář Dominik Hašek, jenž zneškodnil 24 střeleckých pokusů Kačerů. V dresu Toronta se radovali z vítězství Tomáš Kaberle s Pavlem Kubinou a Jiřím Tlustým. V utkání Vancouveru se St. Louis, které domácí vyhráli 3:2 po nájezdech, se zranil český zadák v barvách Canucks Lukáš Krajíček.

Článek

Čtyřiadvacetiletého rodáka z Prostějova během první třetiny tvrdě atakoval na mantinel hráč Blues Tkachuk a český bek ze zápasu odstoupil se zraněním ramene.

Dvěma brankami se blýskl Švéd Mattias Öhlund a velkou měrou pomohl Kosatkám k vítězství. Ve 42. minutě totiž vyrovnal stav zápasu a poslal ho do prodloužení. V General Motors Place se rozhodovalo v nájezdech, v nichž rozhodující vsítil jeho krajan Daniel Sedin.

Vyrovnaný duel viděli fanoušci v Honda Center v Kalifornii, kam přijel změřit síly s tamními Kačery vedoucí tým Západní konference Detroit. Red Wings se ujali gólem Rafalskiho vedení a ve druhé části zvýšil náskok Filppula po pasu Slováka Tomáše Kopeckého. Na kontaktní branku domácího Prongera jeho spoluhráči nenavázali, a Detroit si tak odvezl z Anaheimu dva body za výhru.

"Hrálo se jako by to bylo play-off, střetli se dva velcí rivalové," nechal se slyšet zadák Wings Niklas Lidström na stránkách ESPN. "Byl to skvělý zápas, emoce pracovaly na plné obrátky," souhlasil domácí obránce Scott Niedermayer.

Přestože čeští hráči Kaberle, Kubina a Tlustý v barvách Toronta proti Washingtonu nebodovali, zastoupili je Chad Kilger, Alex Semin a švédský veterán Mats Sundin. Ten půl minuty před koncem zápasu zařídil v Air Canada Centre v Torontu výhru Maple Leafs 3:2.

Toronto - Washington 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky: 8. Kilger, 39. Steen, 60. Sundin - 23. Ovečkin, 54. Sjomin. Zásahy brankářů: Toskala 32/2 - Kolzig 24/3. Diváci: 19 479. Hvězdy utkání: M. Sundin (TOR), A. Ovečkin (WSH), V. Toskala (TOR).
Anaheim - Detroit 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky: 49. Pronger - 12. Rafalski, 28. Filppula. Zásahy brankářů: Giguere 33/2 - Hasek 25/1. Diváci: 17 174. Hvězdy utkání: V. Filppula (DET), C. Pronger (ANA), P. Dacjuk (DET).
Vancouver - St. Louis 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky: 19. a 42. Öhlund, rozhodující nájezd D. Sedin - 12. King, 22. Boyes. Zásahy brankářů: Luongo 28/2 - Legace 30/2. Diváci: 18 630. Hvězdy utkání: M. Öhlund (VAN), B. Boyes (STL), H. Sedin (VAN).

Reklama

Související témata: