Hlavní obsah

Malík se usmířil s trenérem Rangers a je zpět na soupisce

NEW YORK

Kontroverzní extempore českého obránce Marka Malíka, který nepodal před pěti dny kouči Rangers po tréninku ruku, je již zapomenuto. Emoce opadly a Tom Renney s ním i nadále počítá. „Nechtěl jsem nikoho urazit,“ vysvětlil Malík. „Je pro nás důležitým hráčem,“ uvedl Renney.

Článek

„Jediné, co k tomu mohu říci, je, že jsem to nemyslel nijak osobně vůči komukoli v týmu, trenérovi, organizaci ani mým spoluhráčům,“ nechal se Malík slyšet pro deník Courier News na adresu svého gesta, kdy na tréninku Rangers odmítnul podat ruku kouči.

Po tréninku měl údajně podle deníku Malík kvůli nepodání ruky roztržku také se svými spoluhráči. „Co se stalo v kabině, by tam také mělo zůstat,“ odmítl však prozradit podrobnosti. O dva dny později ho trenér Renney vyřadil ze sestavy a do domácího utkání s Atlantou 24. ledna nenastoupil.

Nyní však již téměř dvoumetrový obránce s týmem trénuje a kouč s ním i nadále počítá. „Je pro nás důležitým hráčem a je již na soupisce,“ uvedl Renney pro server Newsday. Na otázku, zda český obránce zasáhne do úterního souboje na ledě Caroliny, dvaapadesátiletý rodák z Britské Kolumbie odpověděl vyhýbavě. „Uvidíme.“

Po sezóně končí Malíkovi smlouva

Chtěl Malík svým jednáním poukázat na své postavení v mužstvu či nespokojenost s koučem? „Jednalo se spíše o můj osobní postoj ohledně mé situace v týmu, ale nechtěl jsem tím nikoho urazit,“ vysvětlil urostlý dvaatřicetiletý zadák, jemuž po sezóně končí u newyorského týmu smlouva a pokud neprodlouží kontrakt, stane se nechráněným volným hráčem.

Nejednalo se přitom v této sezóně o první Malíkův „protest“. Po zápase v Edmontonu, který Rangers 5. ledna prohráli 2:3 v prodloužení, odešel ostravský rodák rozzuřeně z kabiny poté, co ho trenér stáhnul z utkání.

„Samozřejmě, že nejsem v současné době spokojený s tím, že nejsem v základní sestavě,“ potvrdil. „Pokud však budu v týmu, pak se budu snažit ze sebe vydat to nejlepší. Pokud mě trenér postaví, pak se snažím hrát tvrdě a nejlépe, jak umím,“ dodal bývalý bek Hartfordu, Caroliny či Vancouveru, jenž má v probíhající sezóně na svém kontě 3 asistence a dvaatřicet trestných minut. „A pokud nehraji, tak se snažím odvádět maximum pro organizaci a mé spoluhráče,“ prozradil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.