Hlavní obsah

Dřevorubec může při zápase NHL získat milión dolarů

TORONTO

Pětatřicetiletý dřevorubec Darwin Head z Prince Albertu bude mít možnost v soutěži při zápase NHL mezi Vancouverem a Coloradem 27. února vystřílet milión dolarů. Tento jackpot získá téměř metrákový chlapík v případě, že v první přestávce utkání stihne ze vzdálenější modré čáry nastřílet do prázdné branky 15 gólů za 24 vteřin.

Článek

"Když jsem vyrůstal, hokej jsem hrál a také ho sleduji. Mám mnoho hokejových hrdinů a doufám, že budu střílet jako oni. Je to celé strašně vzrušující. Několik nocí jsem nespal, když jsem se dozvěděl, že budu střílet o milion," řekl Head internetovým stránkám televize TSN, která soutěž pořádá.

Head byl náhodně vybraný z 8,6 miliónu kandidátů. Se svými pomocníky, bratrancem Lancem Badgerem a kamarádem Randym Boutem, bude mít nejdříve každý 15 sekund na vystřelení deseti puků z prostřední červené čáry. Za pět gólů získá Head vůz 2008 Chevrolet Malibu Hybrid, za deset jej dostanou všichni tři a za patnáct s nimi i jeden fanoušek. Pak se Head přesune na vzdálenější modrou čáru, kde za 24 vteřin může vystřelit 20 puků, a pokud dá 15 a více gólů, stane se milionářem.

Vylosovaný šťastlivec začal hrát hokej v deseti letech a rekreačně u něj zůstal do 25 let. Jeho žena Criste a tři děti budou s napětím čekat, zda v době svých hokejových začátků natrénoval i rychlou a přesnou střelbu.

V prosinci 2006 byl v soutěži "miliónové trefy" jediný gól od miliónu dolarů Jason Hall z ontarijského Londonu. Získal alespoň pro sebe a čtyři fanoušky terénní vůz Chevrolet Silverado.

Reklama