Hlavní obsah

Útočník Hlaváč odešel z Tampy Bay do Nashvillu

NASHVILLE

Český hokejový útočník Jan Hlaváč přestoupil v NHL z Tampy Bay do Nashvillu. Jednatřicetiletý dvojnásobný mistr světa, jemuž po sezóně končí smlouva, byl vyměněn za právo výběru v sedmém kole draftu. Hlaváč je po Václavu Prospalovi dalším českým hokejistou, který opustil poslední tým Východní konference. V novém působišti má větší naději na účast v play-off, Predators jsou aktuálně na Západě osmí.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jan Hlaváč bude oblékat dres Nashvillu

Článek

Hlaváč před sezónou podepsal s Lightning roční smlouvu na 700 tisíc dolarů a v létě se může stát nechráněným volným hráčem. Do NHL se vrátil po třech letech, které strávil v Servette Ženeva a pražské Spartě. V této sezóně nasbíral Hlaváč v 62 zápasech 22 bodů za devět branek a 13 asistencí.

Nashville bude pro odchovance pražské Sparty už šestý působištěm v NHL po New York Rangers, Philadelphii, Vancouveru, Carolině a Tampě Bay. Celkem má na kontě ve 418 utkáních 211 bodů za 87 tref a 124 asistencí. Nejlepší pro něj byla sezóna 2000/01, kdy v dresu Rangers zaznamenal v 79 zápasech 64 bodů a 28 branek.

Reklama

Související témata: