Hlavní obsah

Špaček má zraněný hrudník a možná zmešká zbytek sezóny NHL

BUFFALO

Český hokejový obránce Jaroslav Špaček by mohl kvůli zranění hrudníku přijít o zbytek sezóny zámořské NHL. Nejlepší bek Buffala se zranil v pondělním duelu s New Yorkem Rangers, který Sabres prohráli 2:3 po samostatných nájezdech.

Článek

"Ještě ho čekají další testy, ale bude mimo hru velmi dlouho," řekl o Špačkovi listu USA Today trenér Buffala Lindy Ruff. Bližší informace o zranění neposkytl.

Vedle olympijského vítěze Špačka, který v dresu Buffala letos nasbíral v 58 zápasech 31 bodů za devět gólů a 22 asistenci a vede v klubu kanadské bodování obránců, přišli Sabres v duelu s Rangers i o dalšího zkušeného zadáka Dmitrije Kalinina. Ten si poranil rameno a bude mimo hru dva týdny.

Zranění tak týmu zkomplikovala útok na postup do play-off. Do konce základní části zbývá dvanáct zápasů a Sabres ztrácejí na postupové osmé místo ve Východní konferenci tři body. "Nyní budeme do všech zápasů nastupovat jako outsideři a budeme si muset body tvrdě vybojovat," prohlásil Ruff.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.