Hlavní obsah

Výborný nebude hrát hokej asi týden, závěr sezóny stihne

COLUMBUS

Sedm až deset dní si od hokeje odpočine český útočník Columbusu David Výborný. Pětinásobný mistr světa si v nedělním utkání NHL proti Detroitu poranil koleno a v ohrožení byl závěr sezóny v zámoří i jeho případný start na mistrovství světa v Kanadě. Ale vyšetření magnetickou rezonancí nakonec ukázalo, že stav jeho levého kolene není až tak vážný.

Článek

Třiatřicetiletý Výborný se zranil ve druhé třetině zápasu s Detroitem, kdy nezvládl střet s protihráčem. "Nebyl to ale velký zásah. Bylo to u hrazení, normální střet. Myslím, že šlo o Tomáše Kopeckého," řekl kapitán národního týmu o osudném momentu deníku Columbus Dispatch.

Podobné zranění už Výborný utrpěl před začátkem sezóny a několik utkání musel v sezóně vynechat i kvůli potížím s třísly. Závěr sezóny by ale měl ještě stihnout, Columbusu chybí do konce základní části NHL, která končí zhruba za tři týdny, odehrát ještě devět utkání. K postupu do play-off ale ještě musí jeho spoluhráči zabojovat, tým je momentálně v Západní konferenci jedenáctý se ztrátou sedmi bodů na poslední postupovou příčku.

Reklama