Hlavní obsah

Osgood dostane ve druhém kole play-off přednost před Haškem

DETROIT

Hokejový gólman Dominik Hašek si musí na svou další šanci v play-off NHL počkat. Spolehlivé výkony Chrise Osgooda v brance Detroitu v pátém a šestém utkání s Nashvillem v prvním kole zcela zastínily předchozí vystoupení české legendy a pomohly favorizovaným Red Wings k výhře 4:2 na zápasy. Trenér Mike Babcock po šestém duelu, v němž Osgood vychytal čisté konto, dopředu avizoval, že kanadský gólman dostane přednost i na startu další série.

Článek

"Ozzie má samozřejmě nyní právo být v brance a záleží jen na něm, aby přesvědčil, že se tam nemá vrátit Dom," řekl Babcock zámořským novinářům po vyřazení Nashvillu. "Dom však udělá úplně všechno pro to, aby byl perfektně připraven," ujistil kouč.

"Osgood prokázal neuvěřitelný klid. Už delší dobu říkáme, že máme velké štěstí, že máme v týmu dva gólmany, kteří vyhráli Stanley Cup," řekl útočník Kris Draper. Osgood pomohl Detroitu k celkovému vítězství v roce 1998, Hašek poté v roce 2002. "Nejsem nijak přehnaně nabuzený, abych se díval příliš dopředu nebo zpátky do minulosti. Žiju a hraju v přítomnosti," prohlásil Osgood.

Detroit získal pár dní k odpočinku před další bitvou, ve které se utká buď s Coloradem, nebo Calgary, které bude o účast v konferenčním semifinále bojovat dnes na ledě San Jose. Pokud uspějí Sharks, bude soupeřem Detroitu Colorado. "Je to v tom velká rivalita už deset let," připomněl vzájemné souboje s Avalanche zadák Nicklas Lidström. "Ale ať budeme hrát s kýmkoliv, bude to těžké," dodal.

Reklama

Související témata: