Hlavní obsah

Detroit je k nezastavení, Hudler si pochvaloval svůj blafák

DETROIT

Hokejisté Detroitu dělí od postupu do finále NHL jediný duel. V pondělí zvládli třetí utkání finále Západní konference proti Dallasu, když vyhráli na jeho ledě 5:2 a v sérii vedou 3:0. Hattrickem zazářil Rus Pavel Dacjuk, pozadu nezůstal ani Jiří Hudler. Český forvard vsítil vítěznou branku na 3:2. „Naznačil jsem střelu a udělal blafák,“ tešilo Hudlera.

Článek

Detroit neprohrál již deváté utkání v řadě, naposledy odešel poražen v prvním kole proti Nashvillu. Od té doby Red Wings válí a proti Dallasu vedou ve finále Západní konference 3:0 na zápasy. „Máme šanci vyřadit skvělý tým,“ uznal sílu soupeře Kris Draper pro agenturu AP. „Musíme se soustředit na středeční noc,“ připomněl čtvrtý duel série, po kterém může Dallasu skončit sezóna.

„Máme čtyři formace, které dokáží hrát v každé situaci,“ těšilo po zápase útočníka Henrika Zetterberga. Sedmaadvacetiletý Švéd si připsal v pondělí dvě přesné asistence, když nejprve přihrál na úvodní branku Pavla Dacjuka a v závěru pomohl další přihrávkou dovršit hattrick ruského centra. „Hraje náramně dobře,“ vysekl Zetterberg svému spoluhráči poklonu. „Můžete mu vždy důvěřovat, hraje výborně jak v útoku, tak i v obraně,“ dodal.

Hudler dal třetí gól v play-off

Svou třetí branku v play-off vsítil v polovině zápasu Jiří Hudler a protože Hvězdy již za stavu 2:3 nenašly na defenzívu hostí recept, ukázala se branka českého štírka jako vítězná. „Kronner (Niklas Kronwall) mně přihrál, trochu jsem si povyjel a nebylo to zrovna ideální,“ popsal Hudler své pocity pro Mlive. „Udělal jsem pár kroků, uklidnil se a přemýšlel, co udělám," pokračoval. "Přestože jsem chtěl střílet forhendem, střelu jsem jen naznačil a udělal blafák do bekhendu,“ pochvaloval si čtyřiadvacetiletý útočník.

Domácí hokejisté ani potřetí nedokázali vítěze základní části porazit. Brankáře Chrise Osgooda v brance Křídel překonali z osmnácti střel jen dvakrát a to na první výhru v sérii nestačilo. „Je těžké k tomu teď něco říct,“ svěřil se serveru Globe and Mail Brad Richards, autor druhé branky Dallasu. „Jsme dost zklamaní, ale zítra se vzbudíme a jsme stále v sérii a musíme se pokusit vyhrát.“

Čtvrté klání mezi Dallasem a Detroitem je na programu 15. května opět v American Airlines Center ve státě Texas.

Reklama

Související témata: