Hlavní obsah

Tučňák Hossa: Gól hlučné diváky ve Philadelphii zklidnil

PHILADELPHIA/PRAHA

Po dvou domácích vítězstvích hokejisté Pittsburghu porazili Philadelphii i na jejím ledě. Na výhře Tučňáků se podle ohlasů z hostující kabiny nejvíce podílela dobrá defenzivní práce a aktivní napadání rozehrávky Flyers.

Článek

Pittsburghu se povedl nástup do zápasu. Už v šesté minutě otevřel skóre zápasu Ryan Whitney. „Věděli jsme, že pokud se nám podaří vstřelit první gól, bude to skvělé pro náš tým a zároveň trochu zklidníme jejich diváky. Publikum je totiž jejich šestým hráčem. Jsou neuvěřitelní, neskutečně hluční,“ řekl Marián Hossa pro oficiální stránky soutěže po utkání.

Právě slovenský útočník předvedl dvě minuty po úvodní brance krásnou individuální akci, kterou zakončil druhou brankou. „Součástí našeho plánu bylo atakování soupeře co nejrychleji to bude možné. Získali jsme proto dvoubrankové vedení a otupili jejich snahu,“ pochvaloval si na stránkách ESPN trenér Pittsburghu Michel Therrien.

Po Prospalově přihrávce sice snížil R.J. Umberger, byla to však jediná střela, která prošla za záda brankáře Fleuryho. „Dnes jsme měli nejlepší obranu z celého roku. Příští zápas bude ale velice těžký. Soupeř bude hrát o celou svou sezónu,“ citoval Los Angeles Times Whitneyho.

Reklama

Související témata: