Hlavní obsah

Konstantinov odškodné za havárii z roku 1997 nedostane

DETROIT

Soud zamítl požadavek bývalého hokejového obránce Vladimira Konstantinova a maséra Detroitu Red Wings Sergeje Mnacakanova o odškodnění za autonehodu z roku 1997, při níž málem přišli o život. Oba muži požadovali po společnosti Findlay Ford Lincoln Mercury, v jejímž voze havarovali, téměř 300 miliónů dolarů. Porota se o svém verdiktu radila hodinu a půl.

Článek

Podle právního zástupce Konstantinova s Mnacakanovem mohla za vážná zranění obou mužů chyba společnosti, která nezajistila, aby v limuzíně byly dostatečně viditelné bezpečnostní pásy a pasažéři je mohli bez komplikací použít. Obhajoba naopak uspěla s tvrzením, že za havárii, ke které došlo šest dní po triumfu Red Wings ve finále Stanleyova poháru, mohl řidič Richard Gnida. Ten byl před jedenácti lety za účast na nehodě odsouzen k devítiměsíčnímu vězení.

Jednačtyřicetiletý Konstantinov byl po havárii dlouho v kómatu. Několik let byl poté odkázán na invalidní vozík a dodnes potřebuje při chůzi asistenci.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.