Hlavní obsah

Penguins si stále věří a hledají způsob, jak na Detroit vyzrát

PRAHA

Hokejisté Pittsburghu procházeli letošním play-off NHL jako nůž máslem, avšak ve finálové sérii doposud recept na Detroit nenašli a prohrávají 0:2 na zápasy. Hráči Red Wings v domácím prostředí Joe Luis Arény nezaváhali a nepřipustili Tučňákům dosud vstřelit ani branku. Série se tak přesouvá do Pittsburghu, kde se Crosby a spol. pokusí vrátit zpět do hry.

Článek

„Máme spoustu hráčů, kteří jsou schopni skórovat a zvrátit zápas,“ řekl deníku Newsday po návratu z Detroitu kapitán Penguins Sidney Crosby. "Snil jsem o finále NHL celý život a moje práce je, abych odvedl pro tým maximum, na ničem jiném nezáleží," přidal Crosby pro National Post.

Zatím však tuto úvahu Pittsburgh nepotvrdil. Ve dvou zápasech vyslal na branku Chrise Osgooda 41 střel, ani jedna červené světlo nerozsvítila. „Se sebevědomím jsme na tom fajn, stále si věříme,“ dodal dvacetiletý Kanaďan, jenž ve vyřazovacích bojích zaznamenal 4 branky a 17 asistencí a je s jednadvaceti body prvním mužem v týmovém bodování.

Jako noční můra musí připadat Tučňákům obrana Detroitu včele s gólmanem Osgoodem, jenž si připsal již letošní třetí čisté konto v play-off. Nejprve vychytal v prvním kole Nashville v rozhodujícím šestém duelu 3:0 a ve finále dvakrát za sebou nepustil za svá záda žádnou střelu. „Nijak se o statistiky nestarám,“ nechal se slyšet Osgood na stránkách The Vancouver Sun.

„Musíme znovu najít způsob jak vyhrávat, protože proti nám stojí zatím nejlepší tým, s nimž jsme se v play-off utkali,“ uvedl na adresu svého soupeře nejzkušenější hráč Pittsburghu Gary Roberts. Dvaačtyřicetiletý útočník si ve vyřazovacích bojích připsal zatím tři kanadské body (2+1) a v pondělí na sebe upozornil nevybíravým zákrokem na nejlepšího střelce Rudých křídel Johana Franzéna, jenž se vrátil po zranění. v závěru byl také u hromadné potyčky, kterou vyvolal zákrok na gólmana domácích.

Detroit chce dohrávat osobní souboje agresivně

Svěřenci kouče Mika Babcoka se na tvrdou hru Penguins chystají a rádi by získali třetí vítězný korálek. "Budeme hrát více do těla a dohrávat osobní souboje, protože v play-off je potřeba hrát agresivně," prohlásil Pro Mlive.com útočník Red Wings Pavel Dacjuk, který je s devatenácti kanadskými body (9+10) druhým nejproduktivnějším hráčem týmu po Henriku Zetterbergovi (12+11). Dacjuk rovněž vede statistiku osobních soubojí, soupeře atakoval již šestačtyřicetkrát.

Třetí duel finálové série začíná v noci ze středy na čtvrtek ve 2 hodiny na ledě Mellon Arény v Pittsburghu.

Reklama

Související témata: