Hlavní obsah

Holík uspěl u arbitráže, od NY Rangers dostane 3,5 miliónu dolarů

NEW YORK

Český hokejový útočník s americkým pasem Robert Holík dostane podle zdroje kanadské televizní stanice TSN 3,5 miliónu dolarů od New Yorku Rangers. Současnému hráči Atlanty částku údajně přiřkl arbitrážní soud ve sporu o znění kontraktu v sezóně 2004/05, kdy byla výluka v NHL.

Foto: www.newyorkrangers.com

Robert Holík v dresu NY Rangers

Článek

Jedná se o podpisový bonus, přičemž vedení Rangers argumentovalo, že k tomu, aby jej Holík získal, musel by v ročníku nastoupit. Celá sezóna byla však při sporech o novou kolektivní smlouvu mezi NHL a Hráčskou asociací NHLPA zrušena. Arbitr však s názorem klubu nesouhlasil a rozhodl ve prospěch Holíka. Stejně tak uspěl u arbitráže útočník Jed Ortmeyer, který dostane od Rangers blíže neurčenou částku.

Holík přišel do Rangers před ročníkem 2002/03 jako nechráněný volný hráč z New Jersey a o tři roky později jej Rangers vykoupili z pětiletého kontraktu na 45 miliónů dolarů. Roční plat měl mít po celkovém čtyřiadvacetiprocentním snížení příjmů podle nové kolektivní smlouvy 6,726 miliónu dolarů.

Po předčasném odchodu z Rangers podepsal Holík tříletou smlouvu s Atlantou. Sedmatřicetiletý centr, který nasbíral v uplynulé sezóně v 82 zápasech 34 bodů za 15 branek a 19 asistencí, tak bude od 1. července nechráněným volným hráčem, pokud s Thrashers do té doby neuzavře novou smlouvu.

Reklama