Hlavní obsah

Philadelphia vrátila práva na Prospala Tampě

TAMPA BAY

Hokejový útočník Václav Prospal už nepatří Philadelphii, ale Tampě Bay, kde působil před únorovým přestupem do týmu Flyers. Philadelphia ve středu vrátila týmu Lightning práva na třiatřicetiletého Čecha výměnou za výběr v sedmém kole letošního draftu a dosud neurčený výběr v příštím roce.

Článek

Návratem do Tampy Bay tak stoupla šance, že se Prospal představí před českými fanoušky začátkem října v pražské O2 Areně, kde Lightning a New York Rangers sehrají dvě utkání nové sezóny NHL. Českobudějovickému odchovanci nicméně končí 30. června smlouva, a pokud se do té doby nedohodne na nové, stane se volným hráčem.

"Vinny neměl příliš velký zájem hrát za nás i příští sezónu. Jeho srdce je jinde," naznačil generální manažer Philadelphie Paul Holmgren, že se rozhodl Prospala prodat ještě teď, aby získal alespoň nějakou protihodnotu.

Návrat dvojnásobného mistra světa do Tampy ovšem není velkým překvapením. I po přestupu do Philadelphie nechal nejproduktivnější Čech v uplynulé sezóně na Floridě rodinu a netajil se tím, že se mu příliš z Tampy nechtělo.

V dresu Philadelphie si ovšem na druhou stranu zahrál play-off a postoupil až do finále Východní konference. Celkem v sezóně nasbíral 71 bodů (33+38) v 80 zápasech, za jedenáct ročníků odehrál v NHL 792 duelů, v nichž zaznamenal 554 bodů (179+375). Za sebou má dvě angažmá ve Philadelphii a Tampě, hrál také za Ottawu, Floridu a Anaheim.

Reklama

Související témata: