Hlavní obsah

Melichar se vrací do NHL, klub prozradí až v červenci

PROSTĚJOV

Český hokejový obránce Josef Melichar se po roce stráveném v Evropě vrací do NHL. Devětadvacetiletý bývalý hráč Pittsburghu už je v novém působišti domluvený na roční smlouvě, ale uzavřena může být oficiálně až od 1. července. Proto Melichar jméno klubu tají. V zámoří o něj mělo zájem několik celků včetně New Yorku Rangers, který zahájí nadcházející ročník NHL 4. a 5. října v Praze proti Tampě Bay.

Článek

"S jedním klubem už jsme domluvení, ale do prvního července opravdu nejde nic říkat. Mělo by to být hotové, ale dokud to není oficiálně podepsané, tak se musí počkat," řekl ČTK Melichar, který zahájil uplynulou sezónu v Českých Budějovicích a po šesti odehraných zápasech zamířil do švédského Linköpingu.

Melichar v NHL sehrál za Penguins 310 utkání, v nichž si defenzivně laděný zadák připsal 40 bodů za sedm branek a 33 asistencí. Loni se na pokračování jako nechráněný volný hráč v zámoří nedohodl, nyní byly jeho stanovené podmínky naplněny. "Řekli jsme si, za jaké peníze půjdu do NHL. Ten klub na to přistoupil, takže na rok jsme domluvení," doplnil Melichar.

Nabídek měl i v Evropě spoustu. "Mohl jsem jít do Českých Budějovic, je tam výborné zázemí a výborná parta. Ale když je možnost někde vydělat o dost víc, tak je potřeba se potoulat po světě. Člověk nehraje hokej věčně," doplnil s tím, že z tuzemska měl víc možností.

Pozvánky na MS se nedočkal 

Loni po krátké výpomoci Mountfieldu zamířil do Elitserien. "Vzal jsem Švédsko narychlo. Sezónu jsem měl asi dobrou, protože o mě po ní byl zájem. Bylo to z Linköpingu, Skelleftey, Luley a taky samozřejmě z Ruska. Nabídek bylo dost a byl jsem rád. Je to lepší," usmíval se Melichar.

Ve Švédsku byl maximálně spokojený, ale od začátku svého působení v Evropě bojoval o návrat do NHL. "V Linköpingu byla skvělá parta a zázemí, všechno na vysoké úrovni a s rodinou jsme si to tam užívali. Dostali jsme barák, auta a člověk se soustředil jen na hokej. Byla to jedna z nejpohodovějších sezón," pochvaloval si.

Jen závěr sezóny mohl být lepší. Linköping totiž prohrál ve finále 2:4 s jönköpingským HV 71, přestože už vedl 2:0 na zápasy. "To byla škoda. Prohráli jsme tam nějaká prodloužení a měli jsme zranění. Ale výmluvy jsou pro sraby, měli jsme to uhrát," ohlédl se za bojem o švédský titul.

Přes sezónu jezdil pravidelně na reprezentační akce, ale na mistrovství světa v Québeku se nedostal. "Čekal jsem aspoň nějaký telefonát, jezdil jsem na všechny srazy. Ale už je to pryč, nemá cenu se v tom hrabat," dodal Melichar.

Reklama